Υπόσχεση γάμου

Δευτέρα, 03 Οκτωβρίου 2005 20:13
UPD:21:59

A- A A+

Αν έπρεπε να αποτυπώσω με όρους τέχνης το διπλωματικό θρίλερ για τις πολύκροτες ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση, θα επέλεγα τον Αυστριακό Γκούσταβ Κλιμτ με τον συμβολισμό του, και συγκεκριμένα τον πίνακα «Τhe waiting» (H αναμονή).

Οι Τούρκοι προσδοκούν («Τhe expectation» στη φωτογραφία) το φιλί («Τhe Kiss») που θα επισφραγίσει τον αρραβώνα με την Ε.Ε., αλλά φαίνεται ότι θάνατος και ζωή (Death-and-life) στην πολιτική απέχουν όσο ένας στεναγμός.

Εκεί που εκφραστής της ευρωπαϊκής αντίδρασης ήταν η Βιένη, και η Αθήνα και η Λευκωσία παρακολουθούσαν χωρίς ιδιαίτερο άγχος τις εξελίξεις, η Τουρκία ζήτησε απάλειψη από το διαπραγματευτικό πλαίσιο της παραγράφου πέντε που αναφέρεται σε άρση του βέτο που ασκεί η Τουρκία στην ένταξη της Κύπρου στο ΝΑΤΟ http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/10/03/1103487.htm .

Υ.Γ. Στις 21.00 ώρα Ελλάδος της 3ης Οκτωβρίου 2005 ανακοινώθηκε από τον επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας ότι επήλθε συμφωνία, και αναχωρεί για το Λουξεμβούργο, για να παραστεί στην τελετή έναρξης των διαπραγματεύσεων. Λεπτομέρειες για το πώς ξεπεράστηκαν τα εμπόδια δεν έγιναν γνωστές. Φαίνεται ότι ωρίμασε η στιγμή, μελάνιασε σαν το δαμάσκηνο.

K.T.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή