Συρία: Νεκροί τουλάχιστον 32 μαχητές του Ι.Κ. από αεροπορικές επιδρομές

Κυριακή, 06 Δεκεμβρίου 2015 17:44
UPD:17:51
EPA/US NAVY / Christopher Lindahl

O συνασπισμός ανακοίνωσε πως οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοι τους πραγματοποίησαν το Σάββατο 17 αεροπορικές επιδρομές εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και 12 στη Συρία (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Τουλάχιστον 32 μαχητές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος σκοτώθηκαν την Κυριακή στη Ράκα, το προπύργιο της τζιχαντιστικής οργάνωσης στη βόρεια Συρία, μετά από μια σειρά αεροπορικών επιδρομών, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.

«Στρατιωτικά αεροπλάνα, πιθανόν του διεθνούς συνασπισμού, σκότωσαν τουλάχιστον 32 τζιχαντιστές και τραυμάτισαν περισσότερους από 40 με 15 πλήγματα που είχαν στόχο θέσεις του Ι.Κ. στις βόρειες, τις ανατολικές και τις νοτιοανατολικές περιοχές της πόλης Ράκα», δήλωσε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου, Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο αριθμός των θυμάτων είναι πιθανό να αυξηθεί επειδή ο απολογισμός που ανακοινώθηκε προέρχεται από ένα μόνο νοσοκομείο.

Εξάλλου ο συνασπισμός ανακοίνωσε πως οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοι τους πραγματοποίησαν το Σάββατο 17 αεροπορικές επιδρομές εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και 12 στη Συρία.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή