Βόλεϊ: Ολυμπιακός και στους Άνδρες

Σάββατο, 05 Δεκεμβρίου 2015 22:35
UPD:22:54
INTIME SPORTS/LATO KLODIAN
A- A A+

Ο Ολυμπιακός πανηγύρισε σήμερα δύο νίκες επί του Παναθηναϊκού στο βόλεϊ, αφού μετά τις Γυναίκες που άλωσαν την έδρα των «πράσινων» και σταμάτησαν το αήττητό τους ήταν η σειρά των Ανδρών να νικήσουν εύκολα με 3-0 και να παραμείνουν επικεφαλής στο πρωτάθλημα της Α1.

Η ομάδα του Ρομπέρτο Πιάτσα έφτασε στην έκτη νίκη επί συνόλου επτά αγώνων χάρις στην εμφανή υπεροχή της σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού, δηλαδή σερβίς, επίθεση και μπλοκ.

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν τον Σπίνου να σκεπάζει το φιλέ μπλοκάροντας επτά αντίπαλες προσπάθειες αλλά και εκτελώντας με άνεση στους πρώτους χρόνους του Φιλίποφ, τον Έγκλεσκαλνς να παίρνει 6 άσους και τους Τσουκ, Όγκουρτσακ σταθερούς στο «4», οπότε η νίκη ήταν ανεμενόμενη και άκοπη.

Στην Κηφισιά, ούτε ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης κατάφερε να βάλει φρένο στην εντυπωσιακή πορεία των γηπεδούχων. Η ομάδα του Κώστα Αρσενιάδη νίκησε με 3-1 σετ και σημείωσε επίσης την έκτη νίκη σε σε επτά αγώνες φτάνοντας στους 18 βαθμού, έναν πίσω από τον Ολυμπιακό.

Αντίθετα, ο Εθνικός γνώρισε την τέταρτη ήττα σε επτά αγώνες και έμεινε στους 9 βαθμούς. Κορυφαίοι της Κηφισιάς για άλλη μία φορά οι Ρουμελιωτάκης, Γιοβάνοβιτς, ο Χριστοφιδέλης κράτησε την υποδοχή, ενώ ο Παπαγγελόπουλος επέστρεψε δυναμικά.

Μετά από τρεις συνεχείς ήττες ο Άρης κατόρθωσε να επιστρέψει στις επιτυχίες και μάλιστα εκτός έδρας, επικρατώντας στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης του Ηρακλή με 3-2 στη Μίκρα.

Οι «κίτρινοι» παρότι βρέθηκαν να χάνουν με 2-1 πήραν τη νίκη ύστερα από αντεπίθεση διαρκείας, χάρις το αποτελεσματικό σερβίς και με κορυφαίο τον Τζελάτι στην επίθεση. Ο Ηρακλής πήρε ένα βαθμό, αλλά μετά το 3ο σετ δεν άντεξε στην υποδοχή και έπεσαν τα ποσοστά του στην επίθεση, με αποτέλεσμα να γνωρίσει την έκτη ήττα σε επτά παιχνίδια.

Με πρωταγωνιστή για άλλη μία φορά τον Μίλιτς, η Ορεστιάδα νίκησε τη Λαμία με 3-1 σετ και σημείωσε την τρίτη σερί νίκη στο πρωτάθλημα και δεύτερη εντός έδρας.

Η Λαμία μπήκε δυνατά στον αγώνα, έδειξε καλή προετοιμασία στην τακτική έναντι του αντιπάλου καθώς πήρε το πρώτο σετ, αλλά σταδιακά υποχώρησε, έκανε λάθη στην υποδοχή, είχε παθητικό ρόλο στο υπόλοιπο του αγώνα και είναι η μοναδική ομάδα που συνεχίζει χωρίς νίκη.

Στην Πάτρα, τέλος, ο Παμβοχαϊκός αναδείχθηκε νικητής στο πελοποννησιακό ντέρμπι με την Παναχαϊκή, της οποίας επικράτησε εκτός έδρας με 3-1 και έμεινε μόνος στην πέμπτη θέση μετά την ήττα του Εθνικού.

Το παιχνίδι, πάντως, ήταν θρίλερ, αφού σε κανένα από τα τέσσερα σετ η διαφορά δεν ξεπέρασε τους τέσσερις πόντους, ενώ σε μια συγκλονιστική μονομαχία ο Κάιο είχε 37 κερδισμένους πόντους και ο αρχηγός της Παναχαϊκής, Νίκος Ρουμελιώτης, σταμάτησε στους 38!

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις