Απάντηση Χρυσοστομίδη στον Α. Γκιουλ

Που έκανε λόγο για «δυο πραγματικότητες» στον νησί
Τρίτη, 04 Οκτωβρίου 2005 14:58
A- A A+

Υπάρχουν δύο πραγματικότητες στο νησί, αλλά αυτές είναι η νομιμότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας που εκπροσωπείται από την κυπριακή κυβέρνηση και η παρανομία την οποία υποστηρίζει η Τουρκία, δήλωσε σήμερα ο κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Κύπρος Χρυσοστομίδης, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, Αμπντουλάχ Γκιουλ, μετά την τελετή έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων Τουρκίας - Ε.Ε. στο Λουξεμβούργο. Ο κ. Χρυσοστομίδης σημείωσε το γεγονός ότι στη διάρκεια της τελετής ο κ. Γκιουλ δεν προέβη σε καμία δήλωση όσον αφορά την Κύπρο.

Ο κ. Γκιουλ δήλωσε στο Λουξεμβούργο πως η θέση της Τουρκίας στο Κυπριακό παραμένει αναλλοίωτη, ότι δηλαδή υπάρχουν «δυο πραγματικότητες» στο νησί και ότι η Τουρκία επιθυμεί μια συνολική διευθέτηση του προβλήματος.

Ο τούρκος υπουργός εξωτερικών τόνισε ότι χώρος επίλυσης του Κυπριακού είναι ο ΟΗΕ, σημειώνοντας ότι «όλοι πρέπει να εργαστούν για την επίλυση του προβλήματος».

Σχολιάζοντας εξάλλου την παρέμβαση των ΗΠΑ στις διεργασίες της Ε.Ε. για συμφωνία επί του διαπραγματευτικού πλαισίου της Τουρκίας, ο κ. Χρυσοστομίδης παρατήρησε πως το γεγονός ότι οι ΗΠΑ στηρίζουν την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας με κάθε μέσο, δεν είναι κάτι καινούργιο.

Ερωτηθείς για πληροφορίες περί παρέμβασης της υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Κοντολίζα Ράις προς τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο κ. Χρυσοστομίδης απάντησε ότι δεν έχει τίποτα να δηλώσει ούτε να σχολιάσει σε σχέση με αυτό το θέμα.

Πηγη ΚΥΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή