Αγγλία: Μήπως πάει για τίτλο η Λέστερ;

Σάββατο, 05 Δεκεμβρίου 2015 19:05
UPD:19:07
REUTERS/Paul Childs
A- A A+

Ομάδα ικανή για όλα αποδεικνύει ότι είναι η Λέστερ του Κλαούντιο Ρανιέρι, που πέρασε «τρένο» από την Ουαλία και με το επιβλητικό 3-0 επί της Σουόνσι απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής στην premier league μετά από 15 αγωνιστικές.

Το ερώτημα «που το πάει η εφετινή Λέστερ;» μπορεί κάλλιστα, πλέον, να γίνει λίγο πιο... διαφωτιστικό: «Μήπως η Λέστερ είναι ικανή για τον τίτλο;» Η ομάδα του, αποτυχημένου για τους παράγοντες της ΕΠΟ, αλλά και αρκετούς διεθνείς, Κλαούντιο Ρανιέρι πέτυχε την 6η νίκη της στα τελευταία 8 παιχνίδια (έχει μόνο μία ήττα από την Άρσεναλ) πέρασε διά... περιπάτου από το «Λίμπερτι» με 3-0, έστω κι αν δεν σκόραρε ο Βάρντι.

Στο... ρόλο του ο Μαχρέζ, ο οποίος πέτυχε χατ τρικ και οδήγησε τις «αλεπούδες» στο σπουδαίο «τρίποντο» και την επιστροφή τους στην κορυφή τουυ βαθμολογικού πίνακα, μετά τη «γκέλα» της Μάντσεστερ Σίτι στο «Μπριτάνια». 

Την ήττα των «πολιτών» εκμεταλλεύτηκε και η Άρσεναλ. Η προσεχής αντίπαλος του Ολυμπιακού στο Champions League, παρά τις σημαντικές απουσίες της επικράτησε με 3-1 της Σάντερλαντ και πέρασε στην 2η θέση της βαθμολογίας πίσω από τη Λέστερ. Ο Κάμπελ έδωσε προβάδισμα στους «κανονιέρηδες», με το αυτογκόλ του Ζιρού στο 45΄ οι «μαύρες γάτες» ισοφάρισαν, αλλά ο Γάλλος «πήρε το αίμα του πίσω» στο δεύτερο μέρος και έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του Βενγκέρ.

Την «χαριστική βολή» στους φιλοξενούμενους έδωσε στο 90΄ ο Ράμσι.

Η Τότεναμ παρέμεινε αήττητη για 6ο σερί ματς, αλλά δεν κατάφερε να φύγει νικήτρια από την έδρα της Γουεστ Μπρομ, αν και προηγήθηκε στο 15΄ με τον Αλί. Οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο 39΄ με τον ΜακΛιν και «τσίμπησαν» το βαθμό της ισοπαλίας (1-1).

Με το ίδιο σκορ τελείωσε και η αναμέτρηση ανάμεσα στη Σαουθάμπτον και στην ουραγό, Αστον Βίλα (1-1). Ο Λέσκοτ έδωσε προβάδισμα στους «χωριάτες» στο 44΄, αλλά στο 73΄ ο Ρομέου ισοφάρισε για λογαριασμό των «Αγίων».

Νέα «γκέλα» για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Ολντ Τράφορντ». Χωρίς τον Γουέιν Ρούνι στην ενδεκάδα της, η ομάδα του Λουίς Φαν Γκάαλ αναδείχθηκε ισόπαλη χωρίς τέρματα με την Γουεστ Χαμ και ισοβαθμεί στην τρίτη θέση με τη «μισητή» Μάντσεστερ Σίτι.

Τέλος, η Γουότφορντ επιβλήθηκε με 2-0 της Νόριτς (Ντίνεϊ πέναλτι στο 30΄ και Ιγκάλο στο 90΄).

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις