Euroleague: «Μπλόκο» στο ΟΑΚΑ έβαλε στη Μπαρτσελόνα ο Παναθηναϊκός (93-86)

Παρασκευή, 04 Δεκεμβρίου 2015 23:47
UPD:23:48
A- A A+

Μετά από 9 διαδοχικές ήττες από τη Μπαρτσελόνα ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στις νίκες απέναντι στους Καταλανούς. Παίζοντας εξαιρετικό μπάσκετ για 35 λεπτά κι έχοντας σε απίστευτη βραδιά τους Ραντούλιτσα (25π. και ρεκόρ καριέρας) και Διαμαντίδη (20π.), οι «πράσινοι» επιβλήθηκαν των «μπλαουγκράνα» με 93-86 στο κλειστό του ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής του 3ου ομίλου της Euroleague.

Το «τριφύλλι» έφτασε τις 4 νίκες σε 8 ματς (οι 3 εντός έδρας) κι εξασφάλισε ουσιαστικά την πρόκρισή του στην φάση των «16» της διοργάνωσης, ενώ εάν επικρατήσει στα δύο ματς που απομένουν με Ζιέλονα  Γκόρα και Ζαλγκίρις θα πάρει την 3η θέση του γκρουπ.

Ο Παναθηναϊκός του πρώτου μέρους δεν θύμιζε σε τίποτα την ομάδα των προηγούμενων 7 αγωνιστικών. Οι «πράσινοι» έκαναν μακράν το κορυφαίο πρώτο 20λεπτο από την έναρξη της περιόδου, περιορίζοντας τη Μπαρτσελόνα στους 35 πόντους, «προϊόν» της εξαιρετικής τους άμυνας, ενώ δούλεψαν πολύ καλά και στην επίθεση με τους 45 πόντους που πέτυχαν.

Η ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς από το πρώτο λεπτό μέχρι και το τελευταίο της 2ης περιόδου έβγαλε τρομερή ενέργεια στο παρκέ, είχε τον Ραντούλοβιτς σε μεγάλο βράδυ (15 πόντους με 6/6 δίποντα και 3/3 βολές), μάζεψε 18 ριμπάουντ έναντι 15 των Καταλανών και γενικά όλοι οι παίκτες που χρησιμοποιήθηκαν ανάγκασαν τους αντιπάλους τους  να υποπέσουν σε 5 λάθη έναντι 3 της ελληνικής ομάδας.

Μετά το πρώτο 10λεπτο στο οποίο οι ομάδες πήγαιναν πόντο-πόντο σε όλη τη διάρκεια του (έκλεισε 22-21 με τη Μπαρτσελόνα προηγούμενη), στο δεύτερο οι γηπεδούχοι «πάτησαν γκάζι» και σιγά-σιγά άρχισαν να παίρνουν και διαφορά, η οποία με το καλάθι του Γιάνκοβιτς περίπου 3.3΄΄ πριν το φινάλε έφτασε στη μέγιστη τιμή της (45-35).

Το δεύτερο μέρος είχε αρκετές συγκινήσεις, καθώς ο Παναθηναϊκός έδειξε να «καθαρίζει» το ματς δύο φορές όταν ξέφυγε με 16 πόντους, ωστόσο, με τον Στράτο Περπέρογλου να «παίρνει φωτιά» και τον Αμπρίνες να πετυχαίνει μεγάλα καλάθια, οι Καταλανοί κατάφεραν στην τελευταία περίοδο να πλησιάσουν σε απόσταση αναπνοής .

Εκεί, όμως, μίλησε η κλάση του Δημήτρη Διαμαντίδη που με 5 συνεχόμενους πόντους έδωσε…αέρα 8 στον Παναθηναϊκό (82-74) περίπου 3 λεπτά πριν το φινάλε. Δεν το έβαλε κάτω η Μπαρτσα κι ενώ απέμεναν 1΄22΄΄ με τρίποντο του Ναβάρο μείωσε σε 81-85.

Ο Γκιστ με μία μεγαλοπρεπέστατη τάπα σταμάτησε τον Ντόουλμαν, πέτυχε δύο πόντους (έκανε το 89-81) και παρά το 4-0 των Καταλανών (85-89) οι «πράσινοι» πήραν τη μεγάλη νίκη.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις