Στραματσόνι: «Δύσκολο ματς, σεβόμαστε τη Βέροια»

Παρασκευή, 04 Δεκεμβρίου 2015 20:11
UPD:20:15
EPA/DANIELE MASCOLO

Ο Ιταλός προπονητής παραδέχθηκε πως «είναι σημαντικό που προκριθήκαμε στο Κύπελλο επειδή η κατάκτησή του είναι ένας στόχος μας.»

A- A A+

Να αλλάξει τον τρόπο που προσεγγίζει ο Παναθηναϊκός τα εκτός έδρας παιχνίδια θα επιδιώξει ο Αντρέα Στραματσόνι. Ο Ιταλός είδε για πρώτη φορά την ομάδα του να μην αντιδρά σωστά στο «Καυτανζόγλειο» και περιμένει βελτίωση στο θέμα της νοοτροπίας των παικτών ενόψει της κυριακάτικης εκτός έδρας αναμέτρησης με τη Βέροια.

Όπως εξήγησε στην κάμερα της Nova «ήταν σημαντικό να αρχίσουμε και πάλι να κερδίζουμε, καθώς η κατάσταση δεν ήταν καλή μετά την τιμωρία που μας επεβλήθη για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και την ήττα από τον Ηρακλή», αναφερόμενος στο ματς με την Παναχαϊκή.

Ο Ιταλός προπονητής παραδέχθηκε ακόμη πως «είναι σημαντικό που προκριθήκαμε στο Κύπελλο επειδή η κατάκτησή του είναι ένας στόχος μας.»

Σε ερώτηση που του έγινε για το αν στο ματς της Πάτρας το κέρδος για τον Παναθηναϊκό δεν ήταν μόνο η νίκη - πρόκριση, αλλά και κάποιοι παίκτες, όπως ο Κλωναρίδης, ο Στραματσόνι παραδέχθηκε: «Φυσικά. Θεωρώ ότι αυτά τα ματς είναι σημαντικά εξίσου για μένα για να μάθω τα χαρακτηριστικά κάποιων ποδοσφαιριστών μου που δεν είχαν παίξει έως τώρα. Αν δεν κάνω λάθος την Πέμπτη επτά παίκτες ήταν διαφορετικοί και είναι σημαντικό ότι είδα σε κάθε παίκτη τη σωστή νοοτροπία και αυτό είναι σημαντικό. Τόσο για τον Κλωναρίδη όσο και για άλλους στην ομάδα, όπως ο Λαγός και οι υπόλοιποι.»

Αναφερόμενος στην αναμέτρηση που ακολουθεί με τη «βασίλισσα» του Βορρά ο 39χρονος προπονητής είπε: «Πρέπει να βελτιωθούμε και μάλιστα πολύ στον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα εκτός έδρας παιχνίδια. Μερικές φορές υπήρχε διαφορετική προσέγγιση της ομάδας σε σχέση με τις εντός έδρας αναμετρήσεις. Οπότε τώρα έχουμε μια κατάλληλη ευκαιρία να δείξουμε στους εαυτούς μας ότι μπορούμε να βελτιωθούμε σε ότι έχει να κάνει με την προσέγγιση γιατί ξέρουμε ότι θα έχουμε ένα δύσκολο ματς και σεβόμαστε την Βέροια.»

Για το αν προβληματίζεται με την απουσία του Μπεργκ είπε: «Όχι, άλλωστε το γνωρίζαμε ότι δεν θα έπαιζε. Ο Παναθηναϊκός δεν εξαρτάται από έναν παίκτη. Σίγουρα ο Μπεργκ είναι καλός παίκτης, όλοι το ξέρουμε αυτό, αλλά η νοοτροπία είναι ότι έχουμε ένα καλό σύνολο και όλοι όσοι είναι στον Παναθηναϊκό πρέπει να είναι οι κατάλληλοι για αυτό το επίπεδο. Χθες ο Κλωναρίδης μου έδειξε τι μπορεί να κάνει, θα προσπαθήσουμε να είναι έτοιμος ο Πέτριτς, υπάρχει και ο Καρέλης και θα δούμε ποιος θα παίξει.»

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις