Μπαρόζο: Η ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε. δεν είναι αυτόματη

Δηλώσεις Μπλερ για την τουρκική ένταξη
Τρίτη, 04 Οκτωβρίου 2005 18:22
A- A A+

Η ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε. δεν είναι αυτόματη, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζό Μανουέλ Μπαρόζο.

«Στόχος είναι η ένταξη. Πιστεύω πως είναι πιθανή», ανέφερε ο κ. ΜΠαρόζο κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Λονδίνο. «Όμως ένταξη, όπως για κάθε άλλη χώρα, δεν είναι ούτε εξασφαλισμένη ούτε αυτόματη. Πολλά εξαρτώνται από την πρόοδο (που θα επιτευχθεί) από σήμερα μέχρι εκείνη τη στιγμή», παρατήρησε.

Αλλά και ο βρετανός πρωθυπουργός, Τόνι Μπλερ, δήλωσε πως κατανοεί τις ευρωπαϊκές ανησυχίες για την τουρκική ένταξη.

«Κατανοώ πλήρως τις ανησυχίες που εκφράζονται σε διάφορα μέρη της Ευρώπης… Είναι μία πάρα πολύ μεγάλη αλλαγή για την Ε.Ε.», δήλωσε ο κ. Μπλερ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά το τέλος της συνάντησης κορυφής Ε.Ε. – Ρωσίας , με τον πρόεδρο Πούτιν.

«Δεν αμφιβάλω ότι (η ένταξη της Τουρκίας) θα συνεχίσει να είναι ένα αμφιλεγόμενο θέμα στα χρόνια που θα έρθουν, τόσο στην Τουρκία όσο και στην Ε.Ε., όμως τώρα έχουν μία διαδικασία σε εξέλιξη (…) Υπάρχει ο καιρός να κατασιγάσουν αυτές οι επιφυλάξεις, οι ανησυχίες, οι αμφιβολίες», σχολιασε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, προεδρεύουσας χώρας της Ε.Ε..

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή