Euroleague: Καπάρωσε την πρωτιά ο Ολυμπιακός, 73-63 την Αρμάνι Μιλάνο

Πέμπτη, 03 Δεκεμβρίου 2015 23:46
UPD:04/12/2015 00:29
A- A A+

Η Αρμάνι Μιλάνο προβλημάτισε στο πρώτο ημίχρονο τον Ολυμπιακό, αλλά από τη στιγμή που οι νωθροί στο πρώτο 20λεπτο «ερυθρόλευκοι» αποφάσισαν να... ασχοληθούν με το παιχνίδι έφτασαν σε μια άνετη νίκη με 73-63, αύξησαν το ρεκόρ τους σε 7-1 στον Β΄ όμιλο της Ευρωλίγκας με τη 12η συνεχή νίκη σε Ελλάδα και Ευρώπη και, ουσιαστικά, διασφάλισαν την πρώτη θέση.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος και οι παίκτες του, πάντως, δεν χάρηκαν ούτε σήμερα τη νίκη, αφού είδαν για πολλοστή φορά φέτος το ίδιο «έργο», δηλαδή να τελειώνουν ένα παιχνίδι και να μετρούν μια απώλεια. Ο Ματ Λοτζέσκι εγκατέλειψε τον αγωνιστικό χώρο πιάνοντας το πίσω μέρος του ποδιού του, σε φάση που είχε κλέψει την μπάλα και έφευγε στον αιφνιδιασμό!

Τέλος πάντων, με προβληματική επίθεση στο πρώτο ημίχρονο, διάστημα στο οποίο οι γηπεδούχοι καθηλώθηκαν στους 25 πόντους, έβαλαν μπρος την άμυνά τους για να φτάσουν στη νίκη, αλλά και τα «κρυφά χαρτιά» που εμφανίζουν από παιχνίδι σε παιχνίδι και απόψε ήταν οι Ντι Τζέι Στρόμπερι, Ντάνιελ Χάκετ και Νίκολα Μιλουτίνοφ.

Ο Αμερικανός «εκτέλεσε» τους Ιταλούς και με 16 πόντους ήταν πρώτος σκόρερ του αγώνα, ο πρώην παίκτης της Αρμάνι «εξολόθρευσε» όσους περιφερειακούς μάρκαρε προσφέροντας παράλληλα 9 πολύτιμους πόντους στην επίθεση, ενώ ο νεαρός Σέρβος αποτέλεσε την έκπληξη της βραδιάς σκοράροντας 12 πόντους και δείχνοντας βελτίωση από παιχνίδι σε παιχνίδι.

Το πρώτο εικοσάλεπτο ολοκληρώθηκε με την ομάδα του Μιλάνου προηγούμενη 29-25 και τον Ολυμπιακό να δείχνει την εικόνα ομάδας που κάνει αγγαρεία. Χωρίς ενέργεια, άκεφοι και στατικοί στην επίθεση οι γηπεδούχοι έδιναν δικαίωμα στην αντίπαλό τους να ελπίζει ότι μπορεί να κάνει την έκπληξη και να φτάσει στη νίκη που θα της επέτρεπε να παραμείνει στη διεκδίκηση της πρόκρισης.

Στα μισά της τρίτης περιόδου, όμως, ο Ολυμπιακός έτρεξε επιμέρους σκορ 13-2 και πέρασε με 41-37, συντηρώντας έκτοτε ένα προβάδισμα που κυμαινόταν από 2-6 πόντους. Ο τραυματισμός του Λοτζέσκι έφερε παγωμάρα και επέτρεψε στην ιταλική ομάδα να προσπεράσει (45-48) με σερί 7-0, αλλά το τρίποντο του Στρόμπερι έγραψε το 48-48 στο 30ό λεπτό.

Η πειραϊκή ομάδα με τρίποντο του Γιάννη Αθηναίου πέρασε με +5 (54-49), ο Σίμον μείωσε σε 54-51, αλλά από εκείνο το σημείο και ύστερα η αμυντική «έκρηξη» των Χάκετ, Στρόμπερι έδωσε ώθηση για το +11 (62-51) και το «κλείδωμα» του αγώνα, αφού οι Ιταλοί κατάλαβαν πια πως ο δρόμος δεν είχε γυρισμό γι΄ αυτούς. 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις