Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ και η γυναίκα του, Πρισίλα Τσαν, θα δώσουν το 99% των μετοχών τους στο Facebook για καλό σκοπό

Πέμπτη, 03 Δεκεμβρίου 2015 12:09
UPD:13:23
facebook/Mark Zuckerberg
A- A A+

Ο ιδρυτής του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, και η σύζυγός του, Πρισίλα Τσαν, ανακοίνωσαν ότι θα δώσουν το 99% των μετοχών τους στην εταιρεία για καλό σκοπό, στο πλαίσιο της ανακοίνωσης της γέννησης της κόρης τους, Μαξ.

Ο Ζούκερμπεργκ προέβη στην εν λόγω ανακοίνωση μέσω επιστολής στην Μαξ από το Facebook.Τα εν λόγω περιουσιακά στοιχεία μεταβιβάζονται στο Chan Zuckerberg Initiative, με σκοπό να γίνει ο κόσμος στον οποίο θα μεγαλώσει η κόρη τους καλύτερος.Η εν λόγω δωρεά, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC, αντιστοιχεί σε 45 δισ. δολάρια, δεδομένης της παρούσας αξίας του Facebook.Ωστόσο, σημειώνεται ότι δεν θα γίνει άμεσα, αλλά κατά τη διάρκεια της ζωής του ζεύγους.

EURONEWS

Η Μαξ γεννήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα. Όπως έγραψε ο Ζούκερμπεργκ, στόχος της εν λόγω πρωτοβουλίας είναι να προωθήσει τις ανθρώπινες δυνατότητες και την ισότητα για όλα τα παιδιά της επόμενης γενιάς.

Σε πρώτη φάση θα επικεντρωθεί σε τομείς όπως το personalised learning, η αντιμετώπιση ασθενειών, η διασύνδεση ανθρώπων και η δημιουργία ισχυρών κοινοτήτων.H επιστολή χαιρετίστηκε με αμέτρητα «likes», μεταξύ άλλων από τον Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ, την Μελίντα Γκέιτς (σύζυγο του Μπιλ Γκέιτς, συνιδρυτή της Microsoft), και τη Σακίρα.

 

Priscilla and I are so happy to welcome our daughter Max into this world!For her birth, we wrote a letter to her about...

Δημοσιεύτηκε από Mark Zuckerberg στις Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου 2015

Προτεινόμενα για εσάς