Κύπελλο Ελλάδας: Αποκλείστηκε η Ξάνθη, ευρείες νίκες για Ολυμπιακό και ΑΕΚ

Πέμπτη, 03 Δεκεμβρίου 2015 07:00
UPD:07:39
INTIME SPORTS
A- A A+

Η νίκη της Λάρισας επί της Ξάνθης, που σήμανε τον πρόωρο αποκλεισμό της περυσινής φιναλίστ, ήταν το αποτέλεσμα που ξεχώρισε στα παιχνίδια του Κυπέλλου Ελλάδας που πραγματοποιήθηκαν χθες για τη δεύτερη αγωνιστική της διοργάνωσης.

Από εκεί και ύστερα, στις υπόλοιπες πέντε αναμετρήσεις σημειώθηκαν ισάριθμες νίκες των ομάδων της Σούπερ Λίγκας απέναντι σε συλλόγους της Β΄ Εθνικής.

Αναλυτικά:

4ος ΟΜΙΛΟΣ

Την πρώτη νίκη στους ομίλους σημείωσε ο Λεβαδειακός, που με δύο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο νίκησε 2-0 την Κέρκυρα στην πρωτεύουσα της Βοιωτία. Στο 53΄ ο Μάντζιος με κεφαλιά άνοιξε το σκορ για τους «πράσινους», για να «κλειδώσει» τη νίκη και τους βαθμούς στο 89΄ ο Γιακουμάκης με πλασέ.

5ος ΟΜΙΛΟΣ

Στο Αίγιο, ο Μάρκο Σίλβα έκανε εκτεταμένο rotation αλλά αρκούσε η κλάση των δύο Αργεντινών αστέρων του για να πάρει την πρώτη νίκη του στον 5ο όμιλο απέναντι στο γηπεδούχο Παναιγιάλειο με 4-0.

Ο Καμπιάσο άνοιξε το σκορ στο 23΄ και ο Ντομίνγκες διπλασίασε στο 42΄ κάνοντας εύκολο το έργο της ομάδας τους στη συνέχεια, που πέτυχε άλλα δύο γκολ προς το τέλος, στο 86΄ με τον Κολοβό και στο 89΄ με τον Ερνάνι, ο οποίος έφτασε τα 3 στο Κύπελλο.

Στα Περιβόλια, ο Πλατανιάς «καθάρισε» το παιχνίδι απέναντι στον Απόλλωνα Σμύρνης (3-1) από το πρώτο ημίχρονο, όταν και προηγήθηκε 2-0 με τους Πάγκαλο στο 29΄ και Ντίνα στις καθυστερήσεις.

Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» αναθάρρησε μετά τη μείωση του σκορ με τον Παρπέξ στο 75΄, αλλά στο 81΄ ο Ράμος «σκότωσε» κάθε ελπίδα των φιλοξενούμενων διαμορφώνοντας το τελικό σκορ.

7ος ΟΜΙΛΟΣ

Η ΑΕΚ ξέσπασε στον Πανελευσινιακό, τον οποίο συνέτριψε με 6-0 στο ΟΑΚΑ και εξασφάλισε την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου.

Το παιχνίδι ήταν πολύ εύκολο για την Ένωση, που προηγήθηκε 4-0 στο ημίχρονο με τους Πλατέλα (8΄), Γιόχανσον (27΄), Μπουονανότε (31΄) και Σοϊλέδη (45΄) και έφτασε στο τελικό σκορ με τους Αραβίδη (78΄) και το δεύτερο τέρμα του Μπουονανότε, στο 81΄.

Τη δεύτερη συνεχή νίκη στον ίδιο όμιλο σημείωσε και η Λάρισα, που μπροστά σε 7.000 φιλάθλους της, οι οποίοι δημιούργησαν μια ατμόσφαιρα η οποία θύμισε τις παλιές καλές εποχές των «βυσσινί», νίκησε την Ξάνθη 1-0.

Το μοναδικό γκολ του αγώνα σημείωσε ο Μπόγιοβιτς στο 34΄, ενώ μετά τη νίκη της ΑΕΚ επί του Πανελευσινιακού η ομάδα της Θράκης έμεινε εκτός συνέχειας! 

 

8ος ΟΜΙΛΟΣ

Ο ΑστέραςΤρίπολης πήρε την πρόκριση για την επόμενη φάση νικώντας στην Κρήτη τον Κισσαμικό με 3-1, σε ένα παιχνίδι όπου όλα τα γκολ σημειώθηκαν στο δεύτερο ημίχρονο.

Η ομάδας της Τρίπολης άνοιξε το σκορ στο 56΄ με σουτ του Κιτόκο έξω από την περιοχή και διπλασίασε στο 61΄ με τον Μούκαμ, που πέρασε και τον τερματοφύλακα. Οι γηπεδούχοι μείωσαν στο 75΄ με τον Μάντζη αλλά ο Φούντας λίγο πριν τη λήξη έγραψε το τελικό 1-3.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις