ΠΟΕΔΗΝ: Κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές

Πέμπτη, 03 Δεκεμβρίου 2015 06:24
INTIME NEWS/ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Η ΠΟΕΔΗΝ κάνει λόγο για διάλυση του συστήματος υγείας μέσω των μνημονίων και καταγγέλλει συρρίκνωση των δημοσίων δαπανών (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Την εκτίμηση ότι κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές λόγω έλλειψης υγειονομικού και φαρμακευτικού υλικού εξέφρασε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), κάνοντας λόγο για διαχρονικά ψέματα των υπουργών Υγείας αλλά και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Οι εργαζόμενοι στις δημόσιες υπηρεσίες υγείας και πρόνοιας διαδήλωσαν έξω από το υπουργείο Υγείας την Τετάρτη, ενάντια «στη συστηματική απαξίωση της μεγαλύτερης κοινωνικής κατάκτησης της μεταπολίτευσης, που είναι το Εθνικό Σύστημα Υγείας», ενώ παρέδωσαν ψήφισμα στον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό.

Η ΠΟΕΔΗΝ κάνει λόγο για διάλυση του συστήματος υγείας μέσω των μνημονίων και καταγγέλλει συρρίκνωση των δημοσίων δαπανών. «Έκλεισε το έτος με εκταμίευση του 50% της προβλεπόμενης κρατικής χρηματοδότησης στον Προϋπολογισμό του έτους 2015. Η οικονομική κατάσταση των Νοσοκομείων είναι εκτός ελέγχου. Οφείλουν στους προμηθευτές 1,5 δισ. ευρώ και αδυνατούν να προμηθευτούν υγειονομικό και φαρμακευτικό υλικό. Δεν υπάρχουν χειρουργικά υλικά, βαμβάκι, γάζες, σύριγγες κ.α. Κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές», αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ.

Επιπλέον, καταλογίζει ψέματα στον Πρωθυπουργό, σχετικά με αναφορά του στις 2 Απριλίου 2015 για πρόσληψη  4.500 υπαλλήλων έως τέλος του έτους 2015 και σημειώνει ότι μία στις τρεις οργανικές θέσεις είναι κενές.

Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία διεκδικούν:

  • Επαρκή στελέχωση και χρηματοδότηση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας και Πρόνοιας
  • Δωρεάν υγειονομική Περίθαλψη με καθολική πρόσβαση
  • Ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα
  • Εκδίωξη των εργολάβων
  • Κατάργηση Μνημονίων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή