ΠΑΣΟΚ: Παραδοχή αποτυχίας η σύσταση Επιτροπής Σοφών για την Ανώτατη Εκπαίδευση

Τετάρτη, 05 Οκτωβρίου 2005 14:53
A- A A+

Την απόφαση του υπουργείου Παιδείας για σύσταση Επιτροπής Σοφών για την Ανώτατη Εκπαίδευση, σχολίασε σήμερα η υπεύθυνη του Τομέα Παιδείας και Πολιτισμού του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μαρία Δαμανάκη.

Όπως επισημαίνει η κ. Δαμανάκη, «το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε σήμερα, όχι επίσημα, αλλά με τη μέθοδο της διαρροής στον Τύπο, την πρόθεσή του -μετά από μια μακρά περίοδο απραξίας δεκαεννιά μηνών- να συστήσει “επιτροπή σοφών” για να αρχίσει επιτέλους να αναζητά θέσεις και προτάσεις για ενδεχόμενη μεταρρύθμιση του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας των ΑΕΙ».

«Πρόκειται για έμμεση, πλην σαφή αναγνώριση της απόλυτης απουσίας σχεδίου και προτάσεων για την εκπαίδευση από την κυβέρνηση της Ν.Δ.

Πρόκειται επίσης για την επίσημη πλέον αναγνώριση από το υπουργείο Παιδείας του ναυαγίου που η αυταρχική του πολιτική οδήγησε τον περίφημο εθνικό διάλογο για την παιδεία», υπογραμμίζει η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

«Κάλλιο αργά παρά ποτέ», αναφέρει χαρακτηριστικά η κ. Δαμανάκη και προσθέτει: «Για μια κυβέρνηση που δεν είναι σε θέση να οργανώσει στοιχειωδώς τη λειτουργία των σχολείων με δασκάλους, καθηγητές και βιβλία ένα μήνα μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, που έχει εγκαταλείψει Πανεπιστήμια και ΤΕΙ στον μαρασμό της υποχρηματοδότησης, που μεταχειρίζεται την παιδεία ως κομματικό φέουδο και οραματίζεται εκκλησιαστικά πανεπιστήμια στον 21ο αιώνα, η αναγνώριση ότι υπάρχουν προβλήματα στην ανώτατη εκπαίδευση, είναι κάτι».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή