Μήνυμα Παπούλια στην κυβέρνηση της ΠΓΔΜ

«Η Μακεδονία ήταν, παραμένει και θα παραμείνει ελληνική»
Τετάρτη, 05 Οκτωβρίου 2005 15:03
A- A A+

Μήνυμα προς την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ να αλλάξει στάση στο ζήτημα του ονόματος και να υιοθετήσει άλλες συμπεριφορές, καλής γειτονίας και συνεργασίας με την Ελλάδα, απηύθυνε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, υπογραμμίζοντας ότι «η Μακεδονία ήταν πάντοτε ελληνική, παραμένει ελληνική και θα παραμείνει ελληνική».

Αφού επέδωσε τα ξίφη σε 127 απόφοιτους της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ) στη Θεσσαλονίκη, κατά την αντιφώνηση του στη δεξίωση που ακολούθησε, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε:

«Είναι εξαιρετικής σημασίας σήμερα ότι ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας βρίσκεται εδώ στην καρδιά της Μακεδονίας. Και δεν μπορώ παρά να σκεφτώ τις φραστικές επιθέσεις που δέχονται αυτή η γη και οι πολίτες της Μακεδονίας από αυτούς που προσπαθούν να φαλκιδεύσουν την ιστορία της Μακεδονίας. Εμείς είμαστε εδώ για να τονίσουμε ότι η Μακεδονία ήταν πάντοτε ελληνική, παραμένει ελληνική και θα παραμείνει ελληνική. Και θα πρέπει αυτοί οι κύριοι να υιοθετήσουν άλλες συμπεριφορές. Συμπεριφορές καλής γειτονίας και συνεργασίας. Θα είναι για το καλό τους και μπορώ να προσθέσω θα είναι για το αμοιβαίο καλό».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή