Προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για την εξωτερική πολιτική ζήτησε ο Πρωθυπουργός

Τετάρτη, 05 Οκτωβρίου 2005 15:10
A- A A+

Τη διεξαγωγή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, για θέματα εξωτερικής πολιτικής, ζητεί με επιστολή του προς την πρόεδρο του Σώματος, ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

Στην επιστολή του, ο κ. Καραμανλής επισημαίνει ότι η απόφαση της Ε.Ε. να ξεκινήσει ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία, «συνιστά σημαντική εξέλιξη για την ίδια την Ευρώπη, τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, το Κυπριακό και γενικότερα την ευρύτερη περιοχή μας».

Αναλυτικά η επιστολή του κ. Καραμανλή προς την πρόεδρος της Βουλής:

«Τον περασμένο Ιούνιο (22 Ιουνίου 2005) αμέσως μετά τη Σύνοδο Κορυφής και τα προβλήματα που προέκυψαν στην Ε.Ε. ανακοίνωσα την πρόθεση της Κυβέρνησης να συζητήσουμε στην Εθνική Αντιπροσωπεία για την κατάσταση που διαμορφώνεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τις προοπτικές που διαγράφονται.

Τις προηγούμενες ημέρες στις εξελίξεις που αφορούν στην Ευρώπη και στη Χώρα μας, προσετέθη και η απόφαση της Ε.Ε. να ξεκινήσει ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία, γεγονός που συνιστά σημαντική εξέλιξη για την ίδια την Ευρώπη, τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, το Κυπριακό και γενικότερα την ευρύτερη περιοχή μας.

Η Κυβέρνηση, με μία καλά επεξεργασμένη και προετοιμασμένη στρατηγική, διαμορφώνει τους όρους και τις προϋποθέσεις, ώστε να χαράξουμε ένα μέλλον που θα ανταποκρίνεται στην επιθυμία του ελληνικού λαού για σταθερότητα, ειρήνη, ανάπτυξη και πρόοδο.

Είναι προφανές ότι τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, απασχολούν και ενδιαφέρουν τον Ελληνικό λαό και τις πολιτικές δυνάμεις του Τόπου.

Κατόπιν τούτου η Κυβέρνηση ζητά τη διεξαγωγή συζήτησης προ Ημερησίας Διατάξεως, για θέματα εξωτερικής πολιτικής σύμφωνα με το άρθρο , 143 του Κανονισμού της Βουλής.»

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή