Κινέζοι επενδυτές αγόρασαν μετοχές άνω του 13% στη Μάντσεστερ Σίτι

Τρίτη, 01 Δεκεμβρίου 2015 13:41
UPD:17:29
REUTERS/CARL RECINE
A- A A+

Οι Κινέζοι κάνουν την είσοδό τους και στην Premier League, με κοινοπραξία της ασιατικής χώρας να επενδύει ποσό 400 εκ. ευρώ προκειμένου να αγοράσει ποσοστό μεγαλύτερο του 13% στον όμιλο που ανήκει η Μάντσεστερ Σίτι.

Η κινεζική αυτή κοινοπραξία περιλαμβάνει τις εταιρείες China Media Capital (CMC) Holdings και CITIC Capital, με τη συμφωνία να αποτιμά τον όμιλο της City Football Group στα 3 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της τελευταίας.

Η συμφωνία προβλέπει ότι θα εκδοθούν νέες μετοχές της City Football Group, εκτός από αυτές που ήδη ανήκουν στον όμιλο Abu Dhabi United Group του σεΐχη Μανσούρ, ο οποίος είναι και ο ιδιοκτήτης της αγγλικής ομάδας, ενώ ο πρόεδρος της CMC, Ρουιγκάνγκ Λι, θα μπει στο Δ.Σ. της City Football Group.

Τα κεφάλαια από την απόκτηση των μετοχών θα χρησιμοποιηθούν από την City Football Group για να χρηματοδοτήσει την ανάπτυξή της στην Κίνα, την περαιτέρω διεθνή επιχειρηματική επέκτασή της και για υποδομές.

Να σημειωθεί ότι στην εταιρεία City Football Group εκτός της Μάντσεστερ Σίτι, που αποτελεί τη ναυαρχίδα της, ανήκουν επίσης ο Κόσμος της Νέας Υόρκης, η Μέλμπουρν Σίτι (Αυστραλία) κι ένα ποσοστό της ιαπωνικής Γιοκοχάμα Μαρίνος.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις