Παπανδρέου: Αναγκαία η ένταξη όλων των βαλκανικών χωρών στην Ε.Ε.

Τετάρτη, 05 Οκτωβρίου 2005 16:05
A- A A+

Στο Βελιγράδι βρίσκεται από χθες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, όπου συμμετέχει σε συνέδριο με θέμα «Σερβία, πέντε χρόνια μετά» από την πτώση του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς. Ο κ. Παπανδρέου είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της Σερβίας Μπόρις Τάντιτς και τον υπουργό Εξωτερικών της Σερβίας - Μαυροβουνίου Βουκ Ντράσκοβιτς.

Νωρίς το απόγευμα, πριν αναχωρήσει για την Αθήνα, θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Σερβίας Βόϊσλαβ Κοστούνιτσα.

Στην ομιλία του ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στην ευρωπαϊκή προοπτική της Σερβίας - Μαυροβουνίου, μεταφέροντας το μήνυμα: «Έχετε πλέον την ευκαιρία να γίνετε μέλος της Ευρωπαϊκής οικογένειας. Μην την αφήσετε να πάει χαμένη».

Ο κ. Παπανδρέου υποσχέθηκε ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να στηρίζει τη Σερβία - Μαυροβούνιο στην πορεία προς την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Αναφερόμενος γενικότερα στα Βαλκάνια, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισήμανε την ανάγκη να ενταχθούν όλες οι χώρες της περιοχής στην Ε.Ε., κάτι, όπως είπε, που θα αποτελέσει εγγύηση για τη σταθερότητα και την ειρήνη στην περιοχή.

Ειδικότερα για την Τουρκία, τόνισε: «Χαιρετίζουμε την προσέγγιση Τουρκίας - ΕΕ και ελπίζουμε ότι η Αγκυρα θα εκμεταλλευτεί την ευκαιρία και θα κάνει προόδους στα ανθρώπινα δικαιώματα, τα δικαιώματα των μειονοτήτων και στην αντιμετώπιση του Κυπριακού».

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή