Πρόταση να αναλάβουν τη συνέχιση της λειτουργίας του Flash

Τετάρτη, 05 Οκτωβρίου 2005 17:51
UPD:20:43
A- A A+

Για την κατάσταση στο ραδιοφωνικό σταθμό Flash http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/10/05/1104268.htm , από τη δικηγόρο του ιδιοκτήτη Σ. Πουλόπουλου, ενημερώθηκε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ).

Ο ιδιοκτήτης διατηρεί όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, δήλωσε η δικηγόρος του Ειρήνη Αναστοπούλου και διαβεβαίωσε ότι οι απαιτήσεις των εργαζομένων θα ικανοποιηθούν μέχρι τις 20 Οκτωβρίου.

Παράλληλα, κατεγράφη πρόταση που υπέβαλαν και στην ΕΣΗΕΑ, να αναλάβουν τη συνέχιση της λειτουργίας του Flash, με την προϋπόθεση να εξοφλήσει η προηγούμενη ιδιοκτησία τα χρέη της, οι δημοσιογράφοι Θέμος Αναστασιάδης και ο Νίκος Κακαουνάκης, ενώ πρόθυμος να συμμετάσχει στο εγχείρημα αυτό δήλωσε και ο Παύλος Τσίμας.

Για την πρόταση αυτή ενημέρωσαν το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, ζητώντας από τον πρόεδρό του να μην κάνει δεκτή οποιαδήποτε αίτηση ανάκλησης της άδειας του Flash.

Εκπρόσωποι των Ενώσεων ΕΣΗΕΑ, ΠΟΕΣΥ, ΕΠΗΕΑ και ΕΤΕΡ συναντήθηκαν με τον πρόεδρο του ΕΣΡ Ιωάννη Λασκαρίδη και άλλα μέλη του Συμβουλίου και τους μετέφεραν το αίτημα να μη δεχθεί το ΕΣΡ την επιστροφή της συχνότητας και της άδειας του Flash και παράλληλα να μείνει ανοιχτός ο ραδιοσταθμός μέχρις ότου αποζημιωθούν πλήρως όλοι οι εργαζόμενοι.

Το θέμα του Flash φέρνουν στη βουλή με ερώτησή τους προς τον υπουργό Επικρατείας οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, Τηλέμαχος Χυτήρης και Μιλτιάδης Παπαϊωάννου.

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Αθανασάκης σημείωσε πως «όταν μεταδίδεται ότι υπάρχουν πρωτοβουλίες είτε επιχειρηματικές, είτε συνεργασιών για να κρατηθεί στη ζωή ένας από τους πρώτους ενημερωτικούς σταθμούς της Αθήνας και υπάρχει από την άλλη μεριά μια επιμονή στο να κλείσει ο σταθμός με τη μέθοδο της επιστροφής των συχνοτήτων στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, τότε προφανώς υπάρχουν πολλά ερωτηματικά. Ερωτηματικά γιατί τελικά με τη διαδικασία που τώρα φαίνεται να βρίσκεται σε εξέλιξη, μια συχνότητα επιστρέφει στην ουσία στην κυβέρνηση, μέσα από μια συγκεκριμένη μεθόδευση για να διατεθεί στη συνέχεια σε μια αδιαφανή διαδικασία».

Προτεινόμενα για εσάς