«Δια της αφαιρέσεως της ζωής, καταδικάστηκαν σε σιωπή»

Τετάρτη, 05 Οκτωβρίου 2005 19:02
UPD:19:05
A- A A+

«Σε μιά εποχή που τόσος λόγος γίνεται για την ελευθεροτυπία, είναι τουλάχιστον λυπηρό ότι κάποιοι άνθρωποι που είχαν δικαίωμα να ακουστούν, δεν μπορούν πια να μιλήσουν. Δια της αλάνθαστης μεθόδου της αφαιρέσεως της ζωής, καταδικάστηκαν σε αναγκαστική σιωπή», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ομάδα συγγενών θυμάτων της τρομοκρατίας, με αφορμή τα επικριτικά σχόλια για τη μη μετάδοση από τη δημόσια τηλεόραση συνέντευξης του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου, η οποία, ωστόσο, δημοσιεύθηκε στον Τύπο.

Χθες, η διοίκηση της ΕΡΤ γνωστοποίησε ότι «κόβει» τη συνέντευξη που είχε εξασφαλίσει η Γιάννα Παπαδάκου από τον Αλέξανδρο Γιωτόπουλο και επρόκειτο να μεταδοθεί στην πρεμιέρα της εκπομπής «Focus». Η ανακοίνωση αναφέρει: «Η διοίκηση της ΕΡΤ Α.Ε., λαμβάνοντας υπ' όψιν γνωμοδότηση της νομικής της υπηρεσίας, ως προς το περιεχόμενο συνέντευξης του Α. Γιωτόπουλου στην εκπομπή FOCUS, αποφάσισε τη μη μετάδοση της συνέντευξης, δεδομένου ότι προσκρούει σε σειρά γενικών διατάξεων του Ποινικού Κώδικα και ειδικών ποινικών νόμων».

Η ΕΡΤ «έκοψε» και τη συνέντευξη του Κάρλος, γνωστού ως «Τσακάλι», προβάλλοντας στο τέλος της εκπομπής «Focus» κάρτα με τη γνωμοδότηση της νομικής υπηρεσίας.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή