Αθανασάκης: Ανύπαρκτη η φωνή της Ελλάδας στις διαπραγματεύσεις

Τετάρτη, 05 Οκτωβρίου 2005 20:05
A- A A+

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Αθανασάκης επανέλαβε σήμερα τις επικρίσεις του κατά των κυβερνητικών χειρισμών στο θέμα των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας με την Ε.Ε.

«Η φωνή της ελληνικής κυβέρνησης ήταν ανύπαρκτη, όπως ήταν ανύπαρκτη στη Λουκέρνη, όπως ήταν ανύπαρκτη τον Δεκέμβριο 2004, σε κρίσιμες δηλαδή διαπραγματεύσεις.

Το να λέμε ότι πήραμε ό,τι ζητήσαμε, απλώς επιβεβαιώνει ότι δεν ζητήσαμε αυτά που έπρεπε... ενώ υπήρξε δημόσια δήλωση ότι δεν θα ασκηθεί βέτο, πολλές ημέρες πριν τελειώσει η διαπραγμάτευση... Αλλά και την τελευταία ημέρα, πήγαμε με ερώτημα όμως όχι τι θα ζητήσουμε, τι θα διεκδικήσουμε και τι θα πάρουμε, αλλά το τι θα δώσουμε και με τελευταία υποχώρηση δική μας την ερμηνευτική δήλωση, την αποδοχή της ερμηνευτικής δήλωσης για την παράγραφο 7».

Ο κ. Αθανασάκης υπενθύμισε τις προτάσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με τις οποίες θα έπρεπε να ενσωματωθεί συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα διευθέτησης του θέματος της υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο, να υπάρξει σαφής αναφορά σε έναρξη διαπραγματεύσεων συγκεκριμένης χρονικής διάρκειας κατά την οποία να γίνουν εντατικές συνομιλίες υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών και με την ενεργό συμμετοχή πια της Ευρωπαϊκής Ενωσης για μια συμφωνημένη λύση στο Κυπριακό, και να επιδιωχθεί η συμπερίληψη μέσα στο διαπραγματευτικό πλαίσιο ενός μηχανισμού επιτήρησης με τον οποίο να ελέγχεται ανά συγκεκριμένα τακτά διαστήματα η Τουρκία.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή