Συνέδριο για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειες στη Μυτιλήνη

Πέμπτη, 06 Οκτωβρίου 2005 10:46
A- A A+

Αρχίζουν αύριο το μεσημέρι στη Μυτιλήνη και ολοκληρώνονται την Κυριακή οι εργασίες του 17ου Συνεδρίου του Πανελληνίου Δικτύου Οικολογικών Οργανώσεων (ΠΑΝΔΟΙΚΟ), με θέμα οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, που εφέτος συνδιοργανώνεται με την Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδος (ΚΕΔΚΕ) και τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λέσβου.

Το θέμα είναι σε μεγάλη επικαιρότητα λόγω της πετρελαϊκής κρίσης αλλά και των θεσμικών αλλαγών που αναμένονται, σχετικά, στο άμεσο μέλλον, ενώ ήδη έχει εκδηλωθεί πολύ μεγάλο ενδιαφέρον σε πανελλαδικό επίπεδο, ιδιαίτερα από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά και από την τοπική κοινωνία.

Θα παραστούν στο Συνέδριο ο υπουργός Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Αριστ. Παυλίδης και οι υφυπουργοί Ανάπτυξης Γ. Σαλαγκούδης και ΠΕΧΩΔΕ Στ. Καλογιάννης.

Το ενεργειακό πρόβλημα στη χώρα μας είναι πολύ σημαντικό μια που οι ανάγκες συνεχώς αυξάνονται και οι συμβατικές πηγές ενέργειας βρίσκονται πλέον σε οριακό σημείο.

Οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας μπορούν να συμβάλλουν σημαντικά στο ενεργειακό ισοζύγιο της χώρας μας ελαχιστοποιώντας παράλληλα τις επιπτώσεις στο περιβάλλον από τη χρήση των συμβατικών πηγών ενέργειας. Το θέμα είναι στην επικαιρότητα σήμερα και λόγω των σχετικών δεσμεύσεων της χώρας μας προς την Ε.Ε. και το πρωτόκολλο του Κιότο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή