Για την πτώση του στεγάστρου στη Σαντορίνη συζήτησαν Καραμανλής - Τατούλης

Πέμπτη, 06 Οκτωβρίου 2005 12:16
A- A A+

Στο θέμα της πτώσης του στεγάστρου στον αρχαιολογικό χώρο Ακρωτήρι της Σαντορίνης, που κόστισε τη ζωή ενός βρετανού τουρίστα, επικεντρώθηκε η συνεργασία που είχε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Πρωθυπουργός με τον υφυπουργό Πολιτισμού Πέτρο Τατούλη.

Ερωτηηθείς σχετικά ο κ. Τατούλης μετά τη συνάντηση, δήλωσε ότι γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες και πως σήμερα συνεδριάζουν οι πραγματογνώμονες του υπουργείου Πολιτισμού -μετά την επίσκεψη των πραγματογνωμόνων στην περιοχή απο την πλευρά της Δικαιοσύνης- ώστε να αποφασίσουν αν θα επισκεφθούν και οι ίδιοι το χώρο για να διαπιστώσουν την κατάσταση.

Σε ερώτηση αν υπάρχει κίνδυνος για τα αρχαία, ο κ. Τατούλης είπε ότι το θέμα εξετάζεται απο τις αρμόδιες υπηρεσίες και αφού ολοκληρωθούν οι έρευνες και ξεπεραστεί το πρόβλημα της εισαγγελικής οδηγίας, «θα δούμε τι θα κάνουμε».

Ο υφυπουργός Πολιτισμού διέψευσε ότι υπάρχει ζήτημα μεταφοράς της έδρας της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Πάτρας στο Μερκοβούνι Τριπόλεως, ενώ απαντώντας σε άλλη ερώτηση για τις πρόσφατες καταγγελίες για υπερβολικές σπατάλες, ο κ. Τατούλης αντέτεινε ότι υπάρχει διαφάνεια παντού.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή