Ένστολη διαμαρτυρία και ένταση στη Βουλή

Πέμπτη, 06 Οκτωβρίου 2005 13:32
A- A A+

Συγκέντρωση έξω από τη Βουλή πραγματοποίησαν περίπου 200 ένστολοι υπάλληλοι των σωμάτων ασφαλείας (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Λιμενικό) ζητώντας την υπαγωγή του επαγγέλματός τους στα βαρέα και ανθυγιεινά.

Στο στόχαστρο των ένστολων διαδηλωτών η σχετική διάταξη του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομίας, στην οποία δεν περιλαμβάνεται ο χαρακτηρισμός του επαγγέλματος τους ως επικίνδυνου και ανθυγιεινού, καθώς και η επέκταση της μάχιμης πενταετίας σε όλο το προσωπικό.

Κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου στη Βουλή δημιουργήθηκε ένταση την ώρα της παρέμβασης του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρη Γεωργακόπουλου. Κάποιος από τους συγκεντρωμένους που εν τω μεταξύ παρακολουθούσαν τη συζήτηση από τα θεωρεία της αίθουσας του κοινοβουλίου, φώναξε, προκαλώντας την αντίδραση του κ. Γεωργακόπουλου ο οποίος ζήτησε «να εντοπιστεί το φασιστοειδές ή να εκκενωθούν όλα τα θεωρεία».

Το επεισόδιο έληξε με παρέμβαση του προεδρεύοντος, Γεώργιου Σούρλα, ο οποίος ανακοίνωσε ότι ήδη η φρουρά της Βουλής είχε επιληφθεί για τον εντοπισμό του ταραξία.

Εξάλλου όπως έκανε γνωστο ο υφυπουργός Οικονομίας, Πέτρος Δούκας, είπε ότι η διάταξη για τους ένστολους θα ψηφιστεί στο επόμενο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή, καθώς πρέπει να συνοδεύεται και από γνωμοδότηση του Ελεγκτικού συνεδρίου.

Πηγή ΕΡΤ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή