Τανζανία: «Φρένο» στην αποστολή χριστουγεννιάτικων καρτών με έξοδα του κράτους

Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2015 08:05
Reuters
A- A A+

«Φρένο» στην αποστολή ευχητήριων καρτών για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά από κρατικούς αξιωματούχους επιχειρεί να βάλει η κυβέρνηση της Τανζανίας, στο πλαίσιο των μέτρων λιτότητας έχουν τεθεί σε εφαρμογή μετά από την ορκωμοσία του προέδρου Τζον Μαγκουφούλι, στις 5 Νοεμβρίου.

Ο γενικός γραμματέας του προέδρου αποφάσισε την απαγόρευση της αποστολής χριστουγεννιάτικων καρτών με έξοδα του κράτους, καλώντας όσους αξιωματούχους επιθυμούν να στείλουν τις ευχές τους, να αναλάβουν και το κόστος.

Τα κονδύλια τα οποία θα εξοικονομηθούν θα διατεθούν για την αποπληρωμή υποχρεώσεων του Δημοσίου προς τους πολίτες και άλλους πιστωτές, διευκρίνισε ο γ.γ. της προεδρίας.

Με την ανάληψη των καθηκόντων του, ο νέος πρόεδρος της χώρας της ανατολικής Αφρικής αποφάσισε να αποδεσμεύσει ποσό 100 χιλιάδων δολαρίων, το οποίο προοριζόταν για την πραγματοποίηση εκδήλωσης για το άνοιγμα του κοινοβουλίου, προκειμένου να αγοραστούν κρεβάτια για κεντρικό νοσοκομείο της χώρας.

Επιπλέον, ακύρωσε τις εορταστικές εκδηλώσεις για την ανεξαρτησία της χώρας, ενώ έθεσε αυστηρούς περιορισμούς στα ταξίδια που κάνουν αξιωματούχοι και στελέχη της κυβέρνησης στο εξωτερικό, σύμφωνα με το Reuters.

Οι κινήσεις αυτές του προέδρου για περιορισμό των κρατικών δαπανών φαίνονται να γίνονται αποδεκτές με ικανοποίηση από την πλειονότητα των 47 εκατομμυρίων κατοίκων της χώρας, αυξάνοντας τη δημοτικότητα του Μαγκουφούλι.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή