Αστροναύτες γιορτάζουν την Ημέρα των Ευχαριστιών

Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2015 14:40
ODN
A- A A+

Τι κι αν βρίσκονται χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από τα σπίτια τους; Οι αστροναύτες του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού δεν έχασαν την ευκαιρία να γιορτάσουν την Ημέρα των Ευχαριστιών, τρώγοντας -έστω και κατεψυγμένη- γαλοπούλα, όπως επιτάσσει το έθιμο.

Οι αστροναύτες Σκοτ Κέλι και Κιέλ Λίντγκρεν παρακολούθησαν και ποδόσφαιρο, ενώ έστειλαν τα μηνύματά τους για το «Thanksgiving».

Όπως ανέφερε ο γεννημένος στην Ταϊβάν αλλά πλέον κάτοικος των ΗΠΑ Κιέλ Λίντγκρεν, ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός αποτελεί μία απόδειξη για το τι μπορούν να καταφέρουν οι μεγαλύτερες χώρες του πλανήτη, εφόσον συνεργαστούν μεταξύ τους.

Από την πλευρά του, ο Σκοτ Σκέλι δήλωσε ευγνώμων που, από παιδί μιας μεσοαστικής οικογένειας από το Νιου Τζέρσεϊ των ΗΠΑ, κατόρθωσε τελικά να εκπροσωπεί τη χώρα του στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Οι δύο άνδρες βρίσκονται προς το τέλος των αποστολών τους, με τον Λίντγκρεν να επιστρέφει στη Γη στις 11 Δεκεμβρίου, ενώ ο Κέλι θα ολοκληρώσει το ταξίδι του σε τρεις μήνες, όταν και θα έχει κλείσει έναν χρόνο σε τροχιά γύρω από τη Γη.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή