Στίβος: Κορυφαίος της χρονιάς ο Ιτον

Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2015 12:01
UPD:12:06
EPA/DIEGO AZUBEL

Ο 27χρονος είναι ο πρώτος στην ιστορία δεκαθλητής που παίρνει το συγκεκριμένο βραβείο.

A- A A+

Ο σπουδαίος Αμερικανός δεκαθλητής, Αστον Ιτον, αναδείχθηκε κορυφαίος αθλητής της χρονιάς όπως ανακοινώθηκε από την IAFFA, ενώ στις γυναίκες το βραβείο θα παραλάβει η Γκενζέζε Ντιμπάμπα (Αιθιοπία).

Η ώρα για να παραδώσει τα σκήπτρα ο Γιουσέιν Μπόλτ έφτασε, καθώς όπως έγινε γνωστό από την παγκόσμια ομοσπονδία στίβου, κορυφαίος αθλητής για το 2015 είναι ο Αμερικανός δεκαθλητής και κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ (με 9.045 πόντους) Άστον Ίτον.

Ο 27χρονος κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ στις 29 Αυγούστου και είναι ο πρώτος στην ιστορία δεκαθλητής που παίρνει το συγκεκριμένο βραβείο, ενώ εκτός του Μπολτ, άφησε πίσω του και τον Κρίστιαν Τέιλορ που «πέταξε» στα 18,21μ στο τριπλούν.

Στις δηλώσεις που έκανε ο Ιτον επισήμανε: «Νιώθω μεγάλη τιμή που κατακτώ αυτή τη σπουδαία διάκριση. Δε νίκησε ούτε τον Μπολτ, ούτε τον Τέιλορ. Απλώς η δουλειά μου διέφερε στο σχεδιασμό.

Το αντίστοιχο βραβείο στις γυναίκες θα παραλάβει η Γκενζέζε Ντιμπάμπα, η οποία κατέβασε την επίδοση στα 1.500μ (3:50''07) το περασμένο καλοκαίρι.

Άφησε στην 2η θέση την Ντάφνι Σίπερς από την Ολλανδία, νικήτρια στα 100μ στο τελευταίο παγκόσμιο πρωτάθλημα και στην 3η την παγκόσμια πρωταθλήτρια της σφυροβολίας, Ανίτα Βλόνταρτσικ (Πολωνία).

«Αισθάνομαι υπέροχα που είμαι η κορυφαία αθλήτρια της χρονιάς», δήλωσε μεταξύ άλλων η Αφρικανή δρομέας.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις