Στήριξη Γιούνκερ σε Καραμανλή για την οικονομία

Πέμπτη, 06 Οκτωβρίου 2005 16:32
A- A A+

Συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης και για τις δημοσιονομικές προοπτικές, είχαν χθες βράδυ ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής με τον πρωθυπουργό και υπουργό Οικονομίας του Λουξεμβούργου Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα, για το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ.

Οι δύο πρωθυπουργοί αντάλλαξαν απόψεις για τις τελευταίες εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Ενωση, με αφορμή την έναρξη των διαπραγματεύσεων για την ένταξη της Τουρκίας, καθώς και για τις προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπίσει η Ευρώπη. Κατ' ουσίαν, οι δύο ηγέτες έκαναν μία προθεώρηση των θεμάτων που θα τεθούν στο άτυπο συμβούλιο κορυφής στο Σάρεϊ της Αγγλίας στο τέλος του μήνα.

Η Ελλάδα ενεργεί υπεύθυνα για τον περιορισμό του δημοσιονομικού της ελλείμματος, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος του Eurogroup -η προεδρεύουσα Βρετανία δεν είναι στη ζώνη του ευρώ- Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

«Λαμβάνουν αυστηρά και δύσκολα μέτρα... Η κυβέρνηση ενεργεί με υπεύθυνο τρόπο και πρέπει να το ενθαρρύνουμε και να το στηρίξουμε αυτό», δήλωσε ο κ. Γιούνκερ σε δημοσιογράφους στην Αθήνα.

Ο κ. Γιούνκερ συναντήθηκε και με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, ο οποίος δήλωσε ότι η Ελλάδα ήταν πάντοτε θετική στην ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας, ωστόσο πιστεύω ότι δόθηκε υπερβολική διάσταση σε μια κίνηση που ήταν επιβεβλημένη.

Από δω και πέρα πρέπει να προσέξουμε τη συνέχεια, τις επιπτώσεις και γενικότερα τις εξελίξεις, είπε ο κ. Σημίτης. Δεν έκλεισε το θέμα της Τουρκίας, κατέληξε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή