Προφορικές διαβεβαιώσεις για την ερμηνευτική δήλωση

Πέμπτη, 06 Οκτωβρίου 2005 21:36
A- A A+

Προφορική ήταν η απάντηση που έδωσε η Νομική Υπηρεσία του Συμβουλίου Υπουργών για τη μορφή της ερμηνευτικής δήλωσης της βρετανικής Προεδρίας σχετικά με την παράγραφο 7 του διαπραγματευτικού πλαισίου Ε.Ε.-Τουρκίας, διευκρινίζεται από το Υπουργείο Εξωτερικών.

«Η δήλωση την οποία έκανε η Προεδρία στις 3 Οκτωβρίου αναφορικά με την Παράγραφο 7 του Διαπραγματευτικού Πλαισίου δεν αποτελεί μέρος της Γενικής Θέσης της Ευρωπαϊκής Ενωσης (δηλαδή: «Εναρκτήρια δήλωση της Ε.Ε., Διαπραγματευτικό Πλαίσιο»). Δεν πρόκειται να κυκλοφορήσει ως έγγραφο της Διακυβερνητικής Διάσκεψης Ε.Ε. - Τουρκίας, στο πλαίσιο της οποίας γίνεται η προενταξιακή διαπραγμάτευση και οι αποφάσεις λαμβάνονται ομοφώνως από όλα τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. Αποτελεί, απλώς, διευκρινιστική δήλωση η οποία θα περιληφθεί στα πρακτικά του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων και Εξωτερικών Σχέσεων (ΣΓΥΕΣ) της 3 Οκτωβρίου 2005 ως εσωτερικό έγγραφο της Ε.Ε.

Κατά τη συζήτηση με την Προεδρία σχετικά με τη δήλωση αυτή, η ελληνική πλευρά ζήτησε τη γνώμη της Νομικής Υπηρεσίας του Συμβουλίου, η απάντηση της οποίας ήταν ότι η δήλωση αυτή δεν αποτελεί νομικό κείμενο», απάντησε νωρίτερα σε ερώτηση σχετικά με το «status» της διευκρινιστικής δήλωσης της Προεδρίας για την παράγραφο 7, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, Γ. Κουμουτσάκος.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή