Αντιπαράθεση Ν.Δ. - Τρ. Αλεξιάδη στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2016

Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2015 14:41
UPD:14:49
EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

«Το όνειρό σας είναι η επιστροφή στην κυβέρνηση Σαμαρά», τόνισε ο κ. Αλεξιάδης (φωτ. αρχείου) απευθυνόμενος στους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

A- A A+

Αντιπαράθεση με την Νέα Δημοκρατία είχε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης κατά την συζήτηση του Προϋπολογισμού του 2016 στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.

«Το όνειρό σας είναι η επιστροφή στην κυβέρνηση Σαμαρά», τόνισε ο κ. Αλεξιάδης απευθυνόμενος στους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Λίγο νωρίτερα η βουλευτής της ΝΔ Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου είχε υπεραμυνθεί του έργου της κυβέρνησης Σαμαρά και του «success story».

«Να το λέτε αυτό! Καλά κάνετε και το λέτε», είπε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών προκαλώντας την αντίδραση του Χρήστου Σταϊκούρα και του Βασίλη Οικονόμου.

Όσον αφορά τον προϋπολογισμό του 2016 ο κ. Αλεξιάδης είπε ότι η κυβέρνηση δεν θα εξοικονομήσει δαπάνες μέσα από απολύσεις και περικοπές μισθών. «Εσείς θέλετε επανάληψη των χθεσινών και της κυβέρνησης Σαμαράς», είπε.

Προσδιορίζοντας πως θα εξοικονομηθούν πόροι ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών έφερε το παράδειγμα των μισθωμάτων του Δημοσίου και δηλώνοντας ότι «θα σταματήσουμε την τακτική της εξυπηρέτησης συμφερόντων στα ενοίκια».

Ανακοίνωσε ότι θα μεταφερθούν υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών (ΚΕΦΟΜΠΕ, ΚΕΜΕΕΠ κ.α.) στο κτήριο του ΚΕΡΑΝΗ που βρίσκεται στην οδό Θηβών στου Ρέντη. Τόνισε ότι το κτήριο παραμένει άδειο, αν και το δημόσιο πληρώνει 220.000 ευρώ το μήνα.

Μάλιστα αναφέρθηκε και στις αντιδράσεις υπηρεσιών για να μεταφερθούν στην περιοχή, αποκαλύπτοντας πως όταν τους τις μετέφεραν, απάντησε πως το πρώτο γραφείο που θα μεταφερθεί θα είναι το δικό του.

Δεύτερος τρόπος μείωσης δαπανών θα είναι η εφαρμογή του μέτρου της ηλεκτρονικής επίδοσης εγγράφων, καθώς, όπως υπογράμμισε, το 2014 καταβλήθηκαν 11,5 εκατ. ευρώ για επιδόσεις εγγράφων.

Στο στόχαστρο τέλος του υπουργείου Οικονομικών είναι αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου. «Κάθε χρόνο χάνουμε 15 έως 20 δις ευρώ από φοροδιαφυγή και λαθρεμπόριο», είπε ο κ. Αλεξιάδης.

Newsroom naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή