ΗΠΑ: Επιστολή Ζαουάχρι προς Ζαρκάουϊ κατέχει το Πεντάγωνο

Παρασκευή, 07 Οκτωβρίου 2005 07:07
A- A A+

Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε, ότι οι ΗΠΑ, έχουν στα χέρια τους επιστολή του δεύτερου στην ιεραρχία της Αλ Κάιντα, Αϊμάν αλ-Ζαουάχρι, προς τον επικεφαλής του δικτύου της οργάνωσης στο Ιράκ, στην οποία επισημαίνεται ότι τακτικές, όπως οι βομβιστικές επιθέσεις σε τεμένη και οι δολοφονίες ομήρων, μπορεί να απομακρύνουν την πλατειά μάζα των μουσουλμάνων από την Αλ Κάιντα.

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Μπράιαν Γουίτμαν, χαρακτήρισε «αυθεντική» την επιστολή, που αποδίδεται στον Ζαουάχρι και έχει παραλήπτη τον Ιορδανό Αμπου Μουσάμπ αλ-Ζαρκάουϊ. Αρνήθηκε ωστόσο, να διευκρινίσει, πώς και πότε έφθασε η επιστολή αυτή στα χέρια του Πενταγώνου και περιορίστηκε να πει πως είναι «πρόσφατη».

«Ο Ζαουάχρι γράφει, ότι οι αντάρτες στο Ιράκ πρέπει να αποφεύγουν να χρησιμοποιούν τακτικές όπως οι βομβιστικές επιθέσεις σε τεμένη και οι σφαγές ομήρων, για να μην στρέψουν μακρυά τις μάζες (από την οργάνωση). Στην επιστολή αναφέρει ότι στη διακυβέρνηση του Ιράκ πρέπει να συμμετέχουν οι μουσουλμανικές μάζες», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου.

Ο Γουίτμαν δήλωσε επίσης ότι με την επιστολή αυτή καθίσταται σαφές ότι οι μουσουλμάνοι εξτρεμιστές έχουν στόχο τη δημιουργία ενός μεγάλου ισλαμικού κράτους, με επίκεντρο το Ιράκ. Ωστόσο ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου δεν διευκρίνισε ποιές άλλες χώρες θα μπορούσαν να συμπεριληφθούν σε αυτό το σχέδιο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή