Ν. Υόρκη: Ενίσχυση μέτρων κατά «συγκεριμένης» απειλής στο μετρό

Παρασκευή, 07 Οκτωβρίου 2005 07:19
A- A A+

Ενισχύθηκαν τα μέτρα ασφαλείας στο μετρό της Νέας Υόρκης, την Πέμπτη, λόγω μιας «συγκεκριμένης» απειλής, όπως ανακοίνωσε, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από κοινού, με τον αρχηγό της Αστυνομίας, ο δήμαρχος της πόλης, Μάικλ Μπλούμπεργκ.

«Το FBI (ομοσπονδιακή αστυνομία) μας ενημέρωσε πρόσφατα για μια συγκεκριμένη απειλή που αφορά το δίκτυο του μετρό», είπε ο Μπλούμπεργκ. «Αυξήσαμε την αστυνομική παρουσία στο μετρό (...) Θα συνεχίσουμε τους τυχαίους ελέγχους στις τσάντες των επιβατών που μπαίνουν στο δίκτυο», πρόσθεσε.

Οπως τόνισε ο δήμαρχος, είναι η πρώτη φορά που διατυπώνεται απειλή με τέτοια «ακρίβεια». Τόνισε όμως ότι ο ίδιος θα κυκλοφορήσει απόψε με το μετρό, κάτι που σκοπεύει να κάνει και το πρωί της Παρασκευής.

Ο αρχηγός της Αστυνομίας της Νέας Υόρκης, Ρέι Κέλι, διευκρίνισε ότι η αστυνομία και το FBI έλαβαν μια πληροφορία με βάση την οποία «το δίκτυο του μετρό μπορεί να αποτελέσει στόχο τρομοκρατικής επίθεσης τις επόμενες ημέρες».

«Μολονότι η πληροφορία δεν επιβεβαιώθηκε πλήρως, προκάλεσε αρκετή ανησυχία ώστε να ενισχύσουμε την ασφάλεια στο μετρό και να ενημερώσουμε το κοινό για αυτήν την απειλή», είπε, καλώντας τους επιβάτες να προσπαθήσουν να μην έχουν μαζί τους σακίδια ή καροτσάκια.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή