Γ. Κατρούγκαλος: Στρατηγικός σύμμαχος της Ελλάδας στα εργασιακά ο ILO

Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2015 12:09
UPD:12:21
INTIME NEWS/ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ο κ. Κατρούγκαλος ευχαρίστησε τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας για τη στήριξη που έχει προσφέρει στην Ελλάδα την περίοδο των μνημονίων για τα εργασιακά θέματα, όπως οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας και οι ομαδικές απολύσεις

A- A A+

του Στέλιου Παπαπέτρου

Τα δύο «καυτά» θέματα του ασφαλιστικού και των εργασιακών σχέσεων κυριάρχησαν στην συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας με τον γενικό διευθυντή της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας Γκάι Ράιντερ. Μετά το τέλος της συνάντησης ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος δήλωσε ότι «θέλουμε την Διεθνή Οργάνωση Εργασίας στρατηγικό σύμμαχο μας στην προσπάθεια που κάνουμε για αναμόρφωση των εργασιακών σχέσεων με βάση τις βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές».

Η συνεργασία ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και τον διεθνή οργανισμό θα συνεχιστεί καθώς θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική η παροχή τεχνικής βοήθειας στα θέματα του ασφαλιστικού και των εργασιακών σχέσεων. Ήδη, οι εκπρόσωποι των θεσμών και ενώ είναι σε εξέλιξη η διαπραγμάτευση για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος, ζητούν να προχωρήσουν οι αλλαγές και στα ζητήματα των εργασιακών σχέσεων, με κυρίαρχο την απελευθέρωση του ορίου των ομαδικών απολύσεων καθώς και την αλλαγή του νόμου που αφορά στον τρόπο λήψης των αποφάσεων για απεργιακές κινητοποιήσεις.

Αναφερόμενος στο ζήτημα των εργασιακών σχέσεων ο κ. Ράιντερ δήλωσε ότι «ήρθαμε για να συνεχίσουμε τη συνεργασία μας και υπάρχει ήδη σημαντική πρόοδος τόσο στον τομέα των εργασιακών σχέσεων όσο και στα θέματα του ασφαλιστικού. Από την αρχή της κρίσης ταχθήκαμε υπέρ της ανάπτυξης και επιδιώκουμε μέσα από αυτή τη συνεργασία να υπάρξουν πρακτικά αποτελέσματα».

Ο γενικός διευθυντής του διεθνούς οργανισμού θα έχει συναντήσεις και με εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων, με τους οποίους θα συζητήσει τα μείζονα θέματα των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, των ομαδικών απολύσεων και του ασφαλιστικού.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή