Τούντορ: Θέλω απαντήσεις στο γήπεδο

Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2015 16:27
UPD:16:47
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ
A- A A+

Πάθος και ποδοσφαιρικό εγωισμό περιμένει από τους παίκτες του αύριο ο Ιγκόρ Τούντορ απέναντι στην Γκαμπάλα, όπως δήλωσε ο Κροάτης τεχνικός στη συνέντευξη Τύπου ενόψει της επικείμενης αναμέτρησης. 

«Περιμένω να δω την ομάδα που είδα στην προπόνηση το πρωί: με θετική διάθεση, μέσα σε καλή ατμόσφαιρα. Θα πάμε στο ξενοδοχείο 20 παίκτες, όλοι μαζί, για να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι. Στο αυριανό παιχνίδι έχουμε μία συγκεκριμένη κατάσταση και πρέπει να εστιάσουμε στην ομάδα μας και στον τρόπο παιχνιδιού μας» τόνισε ο Τούντορ. 

«Τα αποτελέσματα της προσπάθειας που έγινε της τελευταίας ημέρες θα φανούν αύριο. Η ψυχολογία παίζει πάντα σημαντικό ρόλο, είναι μέρος της δουλειάς του προπονητή ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Τα αποτελέσματα θα τα δούμε και περιμένω απαντήσεις στο γήπεδο» πρόσθεσε. 

Ο Τούντορ ρωτήθηκε αν θα ξεκινήσουν μαζί Μπερμπάτοφ και Αθανασιάδης, με την απάντησή του να περιέχει αιχμή για τον Έλληνα επιθετικό: «Δεν θα ξεκινήσουν και οι δύο. Δεν θα ξεκινήσει ο Κλάους, βασικός θα είναι ο Πέλκας. Όλοι πρέπει να δίνουν το κάτι παραπάνω, ανεξάρτητα από το όνομά τους. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Κάποιες φορές είναι σκληρό».

Όπως διευκρίνισε στη συνέχεια «το σημαντικό στο ποδόσφαιρο είναι τι κάνεις τώρα. Στο παιχνίδι θα ξεκινήσω τους 11 που θεωρώ ότι είναι το καλύτερο για την ομάδα τη δεδομένη χρονική στιγμή. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι 6-7 που δεν θα ξεκινήσουν δεν είναι σημαντικοί. Για να το εξηγήσω λίγο περισσότερο τακτικά, όταν παίζουν οι δυο τους χάνουμε λίγο την ισορροπία μας. Νομίζω ότι με τον Πέλκα μέσα έχουμε περισσότερη ισορροπία σε άμυνα, δημιουργικό τομέα και επίθεση». 

Ο Τούντορ απέδωσε τα ανεπιτυχή αποτελέσματα της ομάδας του στην έλλειψη ψυχολογίας. «Στην Ελλάδα όλες οι ομάδες δημιουργούν 3-4 ευκαιρίες, λίγες ομάδες κάνουν περισσότερες. Σε αυτές τις ευκαιρίες πρέπει να σκοράρεις. Είχαμε αυτές τις ευκαιρίες στο προηγούμενο παιχνίδι και δεν τα καταφέραμε. Χρειαζόμασταν το γκολ στο προηγούμενο παιχνίδι και δεν το πετύχαμε. Όταν δεν κερδίζεις δεν ανεβαίνει η ψυχολογία της ομάδας. Χωρίς νίκες δεν ανεβαίνεις, όσο καλά και να παίζεις». 

Όσο για τις αντιδράσεις του κόσμου; «Από την πρώτη ημέρα στη Θεσσαλονίκη, νιώθω υποστήριξη και αγάπη από τον κόσμο. Δεν είναι εύκολη στιγμή και είναι σημαντικό να νιώθουμε τη στήριξη του κόσμου, αλλά καταλαβαίνω και τα όριά τους. Είναι στο χέρι το δικό μου και των παικτών αύριο να δώσουμε ότι έχουμε. Και είναι πιο σημαντικό και από το αποτέλεσμα να δείξουμε ότι παλεύουμε».

Εκ μέρους των ποδοσφαιριστών παρέστη ο Παναγιώτης Γλύκος, ο οποίος δήλωσε ότι «δεν θεωρώ πως περνάμε κρίση. Προσπαθούμε, είναι θέμα χρόνου να επιστρέψουμε στις καλές εμφανίσεις κι αύριο πιστεύω θα κάνουμε μια νέα αρχή. Κίνητρο είναι πάντα η νίκη, αλλά στο ποδόσφαιρο υπάρχουν κι άλλα αποτελέσματα. Εάν νικήσουμε αύριο θα κερδίσουμε σε ψυχολογία και θα είναι αρχή για μια ανάλογη συνέχεια». 

Ερωτηθείς για το εάν ενοχλήθηκε από σχόλιο του προπονητή του, που μίλησε για... μπαλέτο, απάντησε: «Σαν ομάδα δεν μας ενόχλησε και μάλιστα το διασκεδάσαμε. Πρέπει να δείξουμε ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο και να δώσουμε τις απαντήσεις. Όλες οι ομάδες που αγωνίζονται σε τέτοιες διοργανώσεις είναι δυνατές αλλά μέσα στην έδρα μας έχουμε αποδείξει την δυναμική μας και πιστεύω πως θα πάρουμε τη νίκη».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις