Ζιμπάμπουε: Διαμαρτυρίες ότι ο «Mister Ugly» δεν είναι και τόσο… άσχημος

Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2015 15:07
ΙNDEPENDENT
A- A A+

Διαμαρτυρίες προκάλεσε το αποτέλεσμα του διαγωνισμού για τον πιο… άσχημο άνδρα της χρονιάς στη Ζιμπάμπουε, με τους υπόλοιπους 35 συμμετέχοντες να καταγγέλλουν ότι ο νικητής δεν ήταν και τόσο άσχημος για να αξίζει τον τίτλο.

Μπορεί οι κριτές να έδωσαν το βραβείο του «Mister Ugly» στον 42χρονο Μισόν Σερέ, κάνοντας λόγο για «αποκρουστικές εκφράσεις» του προσώπου του, ωστόσο η απόφασή τους προκάλεσε ενστάσεις.

Σύμφωνα με τον κάτοχο των τεσσάρων τελευταίων τίτλων Ουίλιαμ Μασβινού, ο νέος νικητής δεν είναι άσχημος από φυσικού του, γι’ αυτό και πρέπει να εξαιρεθεί του διαγωνισμού. «Εγώ είμαι άσχημος από φυσικού μου, αυτός όχι. Είναι άσχημος μόνο όταν ανοίγει το στόμα του», ανέφερε ο Μασβινού, υπονοώντας ότι το… δυνατό σημείο του αντιπάλου του είναι η απώλεια κάποιων δοντιών.

«Δηλαδή πρέπει να βγάλω τα δόντια μου για να κερδίσω;», διερωτήθηκε ένας άλλος διαγωνιζόμενος, ο Πάτρικ Μουπερέκι, κάνοντας λόγο για απάτη.

Παρά την πολιορκία την οποία δέχθηκαν οι κριτές από τους δυσαρεστημένους φίλους των ηττημένων η απόφαση δεν άλλαξε, ενώ ευτυχώς τα επεισόδια δεν γενικεύτηκαν σύμφωνα με το Sky News.

Προσπαθώντας να αιτιολογήσει την απόφαση, ο κριτής Αμπιγκέιλ Ματαρανίκα εξήγησε ότι ο περσινός νικητής δεν προσπάθησε αρκετά σκληρά για να… αξιοποιήσει την «ασχήμια» του. «Ο Σερέ (ο νέος κάτοχος του τίτλου) έκανε μεγάλη προσπάθεια να ενισχύσει την ασχήμια του κάνοντας γκριμάτσες, ενώ ο Μασβινού (ο παλιός νικητής) νόμιζε ότι είναι τόσο άσχημος που δεν χρειάζεται να προσπαθήσει σκληρά. Αυτό του κόστισε τον τίτλο», διευκρίνισε ο κριτής.

Ο νικητής χαρακτήρισε τους επικριτές του «πληγωμένους ηττημένους» και τους ζήτησε «απλά να δεχθούν ότι είμαι πιο άσχημος από αυτούς», ενώ μαζί με το βραβείο του, παρέλαβε και χρηματικό έπαθλο 500 δολαρίων. Εξέφρασε δε την ελπίδα αυτή του η… διάκριση να τον βοηθήσει να γίνει τηλεοπτικός αστέρας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή