Παπανδρέου: Oρατές οι διαχωριστικές γραμμές με τη ΝΔ

Παρασκευή, 07 Οκτωβρίου 2005 20:23
A- A A+

Οξύτατη επίθεση εναντίον της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού για το σύνολο της πολιτικής τους, εξαπέλυσε στη διάρκεια ομιλίας σε πολιτική συγκέντρωση του κόμματός του στην Κέρκυρα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου.

Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι ο προϋπολογισμός είναι στον αέρα και ο επίτροπος κ. Αλμούνια άφησε έκθετη την κυβέρνηση και τον υπουργό Οικονομίας.

Για πρώτη φορά έχουμε μη αποδοχή εθνικού προϋπολογισμού από την Ε.Ε. και αυτό σημαίνει ότι η επιτήρηση από την Ε.Ε. θα γίνει πιο έντονη και θα επιμηκυνθεί χρονικά, ανέφερε ο κ. Παπανδρέου, προσθέτοντας ότι τίθεται θέμα εμπιστοσύνης για τον υπουργό Οικονομίας, που οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες του, ενώ αν ο πρωθυπουργός τον καλύψει και αυτή τη φορά, τότε έχει εκείνος τη βαρύτατη ευθύνη.

Αναφερόμενος στην εξωτερική πολιτική, είπε ότι η σοβαρή ανεπάρκεια του κ. Καραμανλή, αυξάνει την ανησυχία και τον προβληματισμό μας για τις δυνατότητές του να χειριστεί τις ευρωπαϊκές σχέσεις και την πορεία των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας.

Αναφερόμενος στην καθημερινότητα, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι παρά τις περί του αντιθέτου προεκλογικές διακηρύξεις της Νέας Δημοκρατίας και του πρωθυπουργού, οι «πελατειακές αντιλήψεις, κοινωνική αναλγησία, νεοφιλελεύθερος αυταρχισμός, έλλειψη οράματος για τη χώρα, έλλειψη σοβαρότητας, έλλειψη ικανότητας και συνεχής αναίρεση με προφανή ψέματα των υποσχέσεων προς τον ελληνικό λαό, είναι τα χαρακτηριστικά της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρόσθεσε ότι φαίνονται πλέον ξεκάθαρα οι διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ.

Σχετικά με την επιλογή των υποψηφίων στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι αυτό θα γίνει με πρωτόγνωρες διαδικασίες συμμετοχής και διαφάνειας.

Πηγή: ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή