Στάση εργασίας στις 12/10 σε όλα τα ΜΜΕ

Παρασκευή, 07 Οκτωβρίου 2005 21:11
A- A A+

Τετράωρη στάση εργασίας για την Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου από τις 12.00 έως σε όλα τα μέσα ενημέρωσης, κήρυξαν οι Ενώσεις των εργαζομένων στον Τύπο.

Η ΠΟΕΣΥ υπογραμμίζει ότι πρόκειται για την αρχή της κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων, για τα συσσωρευμένα προβλήματα του κλάδου.

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση η στάση εργασίας γίνεται για:

- Την άμεση καταβολή δεδουλευμένων που οφείλονται στους εργαζόμενους.

- Την υπεράσπιση των Ασφαλιστικών Ταμείων, την κατοχύρωση των πόρων τους, του ασφαλιστικού δικαιώματος καθώς και την άμεση εξόφληση των χρεών των εργοδοτών προς τα ασφαλιστικά Ταμεία.

- Την εναντίωση στις νομοθετικές διατάξεις για την ευελιξία των εργασιακών σχέσεων.

- Την κατάργηση του νόμου για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας και υπερωριών.

- Τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της ανεργίας και της απώλειας θέσεων εργασίας.

- Την άμεση εφαρμογή και πιστή τήρηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, που ισχύουν σήμερα, καθώς και τη διεκδίκηση νέων όρων αμοιβής και εργασίας μέσω των Σ.Σ.Ε..

- Τη θέσπιση μέτρων απόλυτης διαφάνειας στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των ΜΜΕ.

Το δ.σ. της ΠΟΕΣΥ προειδοποιεί την κυβέρνηση και τις εργοδοτικές οργανώσεις ότι δε θα γίνουν ανεκτά φαινόμενα αυθαιρεσίας όπως αυτά που εκδηλώνονται στο χώρο της ιδιωτικής ραδιοφωνίας και τηλεόρασης αλλά και στις εφημερίδες και οδηγούν στην κατάργηση θέσεων απασχόλησης, την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων και την υπονόμευση του δικαιώματος των πολιτών για τίμια, αντικειμενική ενημέρωση.

Προτεινόμενα για εσάς