Πακιστάν: Βοήθεια από χώρες της Β. Ευρώπης

Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2005 12:05
A- A A+

Κυβερνήσεις και εθελοντικές οργανώσεις στη Σουηδία, τη Δανία και τη Φινλανδία, υποσχέθηκαν οικονομική και άλλη βοήθεια στο Πακιστάν μετά τον καταστροφικό σεισμό των 7,6 Ρίχτερ που έπληξε κυρίως το πακιστανικό Κασμίρ, αναφέρουν πληροφορίες σήμερα στη Στοκχόλμη.

Οι Σουηδικές Υπηρεσίες Αρωγής ανακοίνωσαν ότι θα στείλουν χειμερινές σκηνές των πέντε με έξι ατόμων και 240 στρατιωτικές σκηνές των 20 ατόμων με θερμάστρες.

Το αεροπλάνο που μεταφέρει τη βοήθεια αυτή αναμένεται να αναχωρήσει το απόγευμα από τη Σουηδία. Ωστόσο, λόγω της μεγάλης απόστασης δε θα σταλούν στο Πακιστάν διασώστες και εκπαιδευμένα σκυλιά.

Οι Σουηδικές Υπηρεσίες Αρωγής επικαλέσθηκαν την εμπειρία από τον καταστροφικό σεισμό στην ιρανική πόλη Μπαμ πριν από δυο χρόνια, όταν Σουηδοί διασώστες έφτασαν πολύ αργά για να βοηθήσουν τα θύματα.

Το νορβηγικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι θα χορηγήσει βοήθεια ύψους 2,2 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ η Δανία υποσχέθηκε βοήθεια ύψους 1,6 εκατομμυρίων δολαρίων. Βοήθεια προς το Πακιστάν υποσχέθηκαν επίσης η Φινλανδία και η Δανία.

Οικονομική βοήθεια προς τους πληγέντες από το σεισμό στο Πακιστάν έχουν αρχίσει να συγκεντρώνουν οι πακιστανικές κοινότητες στις βόρειες χώρες, κυρίως στη Νορβηγία και τη Δανία.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή