Στη 1 μετά το μεσημέρι της Δευτέρας συνεδριάζει η ΚΕΦΕ της Ν.Δ.

Κυριακή, 22 Νοεμβρίου 2015 22:05
UPD:22:46
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ
A- A A+

Στη 1 το μεσημέρι της Δευτέρας συνεδριάζει η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας, για να εξετάσει την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μετά την αναβολή του α' γύρου της εκλογικής διαδικασίας για την εκλογή του νέου αρχηγού του κόμματος.

Την άμεση σύγκληση της Επιτροπής είχε ζητήσει νωρίτερα και ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ., Γιάννης Πλακιωτάκης.

Αίτημα για σύγκληση της Κ.Ο.

Δεκατέσσερις βουλευτές και δύο ευρωβουλευτές της ΝΔ, με επιστολή τους προς τους τέσσερις υποψήφιους προέδρους και τον γραμματέα της Κ.Ο. του κόμματος Γιάννη Πλακιωτάκη, ζητούν την άμεση σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

«Είναι υποχρέωση μας ως βουλευτές της Ν.Δ. να συζητήσουμε και να διασφαλίσουμε εμείς την ομαλή ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας», αναφέρουν στο κείμενο της επιστολής.

Την εν λόγω επιστολή υπογράφουν οι:

Λευτέρης Αυγενάκης, Γεράσιμος Γιακουμάτος, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Αθανάσιος Δαβάκης, Θεόδωρος Φορτσάκης, Μαρία Αντωνίου, Χρήστος Μπουκώρος, Κωνσταντίνος Βλάσσης, Κωνσταντίνος Κατσαφάδος, Στέργιος Γιαννάκης, Γιώργος Γεωργαντάς,Ελίζα Βόζενμπεργκ, Βασίλης Γιόγιακας, Μαρία Σπυράκη, Γιώργος Κασαπίδης και Χρήστος Κέλλας.

Απ. Τζιτζικώστας: Να παραιτηθεί ο Ευ. Μεϊμαράκης

Την παραίτηση του Ευάγγελου Μεϊμαράκη και τον ορισμό νέου μεταβατικού προέδρου στη Νέα Δημοκρατία, ο οποίος θα ολοκληρώσει την εκλογική διαδικασία, σύμφωνα με τα όσα προβλέπει το καταστατικό, ζήτησε ο Απόστολος Τζιτζικώστας.

«Αυτά που συμβαίνουν σήμερα είναι αδιανόητα, προσβάλλουν τον κόσμο της παράταξής μας, τους νεοδημοκράτες, απαξιώνουν τη Ν.Δ. και δίνουν άλλοθι στον ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε ο υποψήφιος πρόεδρος της Ν.Δ. και τόνισε πως, έστω και τώρα, θα πρέπει κάποιοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Μεταβατική ηγεσία Μ. Γιαννάκου πρότεινε ο Κ. Μητσοτάκης

Άμεση ανάληψη της μεταβατικής ηγεσίας της Ν.Δ. από την Μαριέττα Γιαννάκου και αντικατάσταση του προέδρου της ΚΕΦΕ Ανδρέα Παπαμιμίκου ζητεί ο βουλευτής της Ν.Δ. και υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης κάνει λόγο για «μια μαύρη σελίδα για την ιστορία του κόμματος» και σημειώνει πως η Ν.Δ. οφείλει «μια μεγάλη συγγνώμη σε όλους τους Νεοδημοκράτες, αλλά και στους Έλληνες πολίτες». Τονίζει πάντως πως δεν είναι ώρα να αναζητηθούν ευθύνες.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή