Το μήνυμα του ΠτΔ για την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων

Σάββατο, 21 Νοεμβρίου 2015 12:41
UPD:13:03
INTIME NEWS/ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
A- A A+

«Τιμούμε σήμερα την ανεκτίμητη, διαχρονική, προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων στην ένδοξη πορεία του Έθνους και του Λαού μας», δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος συμμετείχε στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων.

«Ιδίως τώρα, στη δίνη  μιας γενικευμένης οικονομικής αλλά και ανθρωπιστικής κρίσης που πλήττει καιρίως και την χώρα μας, οφείλουμε όλοι ν’ αναγνωρίζουμε και να διακηρύσσουμε ότι: Οι Ένοπλες Δυνάμεις μας, διαπνεόμενες από ακμαίο δημοκρατικό φρόνημα, υπερασπίζονται με αυτοθυσία και εξαιρετική αποτελεσματικότητα τα, κυριαρχικώς καθοριζόμενα από εμάς, σύνορά μας, τα οποία είναι και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπό όρους που τηρούν πλήρως τις ανθρωπιστικές αρχές και αξίες του Ελληνικού και, κατά συνέπεια, του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού», δήλωσε ο κ. Παυλόπουλος.

Νωρίτερα, ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης υποδέχθηκε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Στο σαλόνι του Προέδρου της Βουλής παραβρέθηκαν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, ο αντιπρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Κρεμαστινός, εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο βουλευτής  Ιωάννης Τραγάκης, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ο βουλευτής Ανδρέας Λοβέρδος, του Ποταμιού, ο βουλευτής Σπύρος Δανέλλης, εκπρόσωποι της Περιφέρειας Αττικής και οι αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Βουλής συνόδευσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προς το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, όπου ο Πρ. Παυλόπουλος κατέθεσε στεφάνι τιμώντας την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή