Super League: Πρότεινε τεχνοκράτη πρόεδρο ο Ολυμπιακός

Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2015 16:56
UPD:16:58
INTIME SPORTS/ΜΠΙΡΝΤΑΧΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
A- A A+

Τελειώνει από την προεδρία της Super League ο Γιώργος Μποροβήλος, μετά τη σημερινή πρόταση του Ολυμπιακού για την άμεση αντικατάστασή του.

Η πειραϊκή ΠΑΕ στη διάρκεια της συνεδρίασης της Παρασκευής πρότεινε την αλλαγή του προέδρου της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος και, μάλιστα, το συντομότερο δυνατό και την τοποθέτηση κάποιου τεχνοκράτη και ανεξάρτητου.

Με αφορμή την πρόταση αυτή εξουσιοδοτήθηκε επιτροπή για να μελετήσει προσεκτικά το θέμα και να βρει το πλαίσιο πάνω στο οποίο θα διεξαχθούν οι αρχαιρεσίες. Σημαντικό ρόλο στην πρόταση του Ολυμπιακού έπαιξε το γεγονός ότι ο νυν πρόεδρος του συνεταιρισμού βρίσκεται αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη, καθώς συγκαταλέγεται μεταξύ των 85 που έχουν παραπεμφθεί για τη δίκη του Koriopolis.

Επίσης, στο διοικητικό ηγέτη του Αστέρα Τρίπολης, χρεώνεται και η αποτυχία της ανεύρεσης νέου χορηγού μετά το «διαζύγιο» με τον ΟΠΑΠ. 

             Αγραφιώτης, Παπαδόπουλος και Δέδες στο Δ.Σ. της ΕΠΟ

Στη διάρκεια της συνεδρίασης εξελέγησαν οι τρεις εκπρόσωποι της Super League στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ. Πρόκειται για τον Τάκη Αγραφιώτη που «κατέβασε» ο Ολυμπιακός, τον Θεόδωρο Παπαδόπουλο του Ηρακλή και τον Αλέξη Δέδε της ΑΕΚ.

Στη ψηφοφορία που έγινε υπήρχαν τέσσερις υποψήφιοι, αλλά ο Χρήστος Δάρας του Πανιωνίου δεν εξελέγη, καθώς έλαβε 7 ψήφους. Ο Αγραφιώτης πήρε 12 ψήφους από τους 16, ο Παπαδόπουλος 9 κι ο 8. Τον εκπρόσωπο του Ολυμπιακού ψήφισαν όλες οι ομάδες πλην των ΑΕΚ, Παναθηναϊκού, ΠΑΟΚ και Παναιτωλικού.

Τον Θοδωρή Παπαδόπουλο ψήφισαν ο Ηρακλής, ο Ολυμπιακός, ο Αστέρας Τρίπολης, η Βέροια, η Καλλονή, ο Λεβαδειακός, ο Πανιώνιος, ο ΠΑΣ Γιάννινα κι ο Πλατανιάς, ενώ ο Αλέξη Δέδε, η ΑΕΚ, ο Παναθηναϊκός, ο ΠΑΟΚ, ο Παναιτωλικός, ο Ατρόμητος, η Βέροια, ο ΠΑΣ Γιάννινα και η Ξάνθη.

Τον Χρήστο Δάρα που έμεινε εκτός στήριξαν οι Ολυμπιακός, Πανιώνιος, Αστέρας Τρίπολης, Ηρακλής, Καλλονή, Λεβαδειακός και Πλατανιάς.  

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις