Οξυνση τρία 24ωρα πριν από τη «γαλάζια» κάλπη

Κλίμα γενικής καχυποψίας παραμονές των προεδρικών εκλογών στη Ν.Δ.
Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2015 08:28
UPD:08:31
INTIME NEWS/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Η αισιοδοξία του περιβάλλοντος του κ. Μεϊμαράκη στηρίζεται και στις δημοσκοπήσεις που φέρνουν τον πρόεδρο της Ν.Δ. να προηγείται στην πρόθεση ψήφου μεταξύ των ψηφοφόρων της Ν.Δ. και να ακολουθεί ο Απόστολος Τζιτζικώστας.

A- A A+

Από την έντυπη έκδοση

Σε κλίμα γενικής καχυποψίας, επιθέσεων όλων εναντίων όλων, αλλά και με καταγγελίες περί παρέμβασης εκδοτικών συμφερόντων στα εσωκομματικά του κόμματος οδεύει η Ν.Δ. στην εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής για την ανάδειξη του προέδρου της, μεταξύ του Ευάγγελου Μεϊμαράκη, του Κυριάκου Μητσοτάκη, του Απόστολου Τζιτζικώστα και του Αδωνι Γεωργιάδη.

Το θερμόμετρο ανέβηκε κατακόρυφα τρία εικοσιτετράωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες, καθώς ο Απόστολος Τζιτζικώστας κατήγγειλε ότι δέχεται χυδαίες επιθέσεις από «συγκεκριμένο εκδοτικό συγκρότημα που επιχειρεί να παρέμβει απροκάλυπτα στις εσωκομματικές εκλογές της Ν.Δ.».

«Ολοι καταλαβαίνουν και τις σκοπιμότητες και τον πανικό τους και το ποια συστήματα εξυπηρετούνται από αυτές» τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας και υπενθύμισε ότι αντίστοιχες επιθέσεις είχαν γίνει κατά του Κώστα Καραμανλή και τον Αντώνη Σαμαρά.

«Καλά κάνουν και πανικοβάλλονται. Η αλλαγή που δεν επιθυμούν έρχεται την Κυριακή 22 Νοεμβρίου» είπε ο κ. Τζιτζικώστας.

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας υποστήριξε, όμως, ότι τον κ. Μεϊμαράκη στηρίζει και ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω των Μέσων Ενημέρωσης που ελέγχει και υποστήριξε ότι ο Αλέξης Τσίπρας προτιμά για αντίπαλο τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διαλέξει ποιον θέλει για αντίπαλο στη Ν.Δ. Είναι ξεκάθαρο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί μια συρρικνωμένη και ενοχική Ν.Δ., στάσιμη στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης» είπε και κατήγγειλε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά τις εφημερίδες και τα ραδιόφωνά του, «χρησιμοποιεί μέχρι και την ΕΡΤ για την παρουσίαση των δημοσκοπήσεων, που όλοι γνωρίζουν πόσο αναξιόπιστες είναι».

Ο κ. Τζιτζικώστας έδωσε όμως και απαντήσεις στις αιτιάσεις που δέχτηκε για το τηλεοπτικό σποτ του με το οποίο «φωτογραφίζει» τον κ. Μεϊμαράκη. «Το σποτ μου δεν είχε απολύτως καμία σχέση με τον κ. Μεϊμαράκη.

Ο κ. Μεϊμαράκης δεν είναι ο στόχος μου. Στόχος μου είναι ο κ. Τσίπρας που καταστρέφει τη χώρα και εγώ μπορώ να τον κερδίσω» είπε.

Ο κ. Μεϊμαράκης δεν παρενέβη πάντως στο ζήτημα, αλλά εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι εκείνος θα είναι ο νικητής του πρώτου γύρου των εκλογών της Κυριακής.

Η αισιοδοξία του περιβάλλοντος του κ. Μεϊμαράκη στηρίζεται και στις δημοσκοπήσεις που φέρνουν τον πρόεδρο της Ν.Δ. να προηγείται στην πρόθεση ψήφου μεταξύ των ψηφοφόρων της Ν.Δ. και να ακολουθεί ο Απόστολος Τζιτζικώστας.

Από την πλευρά του ο κ. Μητσοτάκης, που οι δημοσκοπήσεις τον φέρουν στην τρίτη θέση αλλά με μικρή απόσταση από το ζευγάρι των δύο επικρατέστερων, εξαπέλυσε επίθεση κατά των κ.κ. Μεϊμαράκη και Τζιτζικώστα και κάλεσε τους ψηφοφόρους να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες της Κυριακής.

Ειδικότερα, αναφερόμενος στον κ. Τζιτζικώστα σημείωσε ότι η Ν.Δ. δεν πρέπει να αναζητήσει έναν «αντι-Τσίπρα».

«Η Ν.Δ. δεν πρέπει να ακολουθήσει το παράδειγμα του ΣΥΡΙΖΑ και να βγάλει έναν αρχηγό με ωραίο χαμόγελο αλλά χωρίς περιεχόμενο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Κατηγόρησε επίσης τον κ. Μεϊμαράκη ότι υπονομεύει τη διαδικασία της ανοικτής εκλογής όταν λέει ότι δεν θέλει τους περαστικούς στη Ν.Δ.

Τον κατηγόρησε μάλιστα ότι βασίζεται στον «κομματικό στρατό» της Ν.Δ. «Αν δεν ανοίξουμε τις πόρτες της Ν.Δ. στην κοινωνία, αν δεν προσκαλέσουμε τους περαστικούς, τα παιδιά τους, τα εγγόνια τους, τη νεολαία να έρθουν να ψηφίσουν, τότε θα έχουμε πάντα μια Ν.Δ. η οποία θα είναι συρρικνωμένη» είπε.

Συγκρουσιακή ρητορική επέλεξε όμως και ο Αδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος σχολίασε τη δήλωση του Απόστολου Τζιτζικώστα περί «υποσυνόλων».

«Οι άλλοι τρεις υποψήφιοι εκφράζουν τα υποσύνολα της παράταξης. Εγώ εκφράζω το σύνολο γιατί είμαι κεντροδεξιός», είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή