Οι παλαίμαχοι των «αιωνίων» έστειλαν μήνυμα ειρήνης

Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2015 15:56
UPD:19:13
ACTION IMAGES /ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ ΜΑΡΚΟΣ
A- A A+

Συνάντηση με τον υφυπουργό Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή είχαν σήμερα οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, ενόψει του επικείμενου ντέρμπι που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Μια κίνηση με συμβολική προέκταση, καθώς στόχος είναι να καταλάβουν οι νεαρότεροι και πιο «θερμόαιμοι» οπαδοί ότι όπως οι ποδοσφαιριστές των δύο «αιωνίων» αντίπαλων ήταν φίλοι και έφευγαν παρέα μετά τους μεταξύ τους αγώνες, έτσι και σήμερα η αντιπαλότητα πρέπει να διαρκεί όσο και το παιχνίδι.

Στη συνάντηση παρέστησαν οι Θεοδωρίδης, Αγγελής, Κελεσίδης, Υφαντής και Πολυχρονίου από την πλευρά του Ολυμπιακού, ενώ τους «πράσινους» εκπροσώπησαν οι Ροκίδης, Δομάζος, Αντωνιάδης, Καμάρας και Θεοφάνης

«Οι άνθρωποι αυτοί είναι φίλοι, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί οι οπαδοί σκοτώνονται μεταξύ τους. Ο αθλητισμός μπορεί να προσφέρει μόνο θετικά. Ας μην αμαυρώνουμε λοιπόν τους αγώνες με μισαλλοδοξία» δήλωσε ο κ. Κοντονής, ενώ προειδοποίησε ότι θα υπάρξουν συνέπειες αν συμβούν έκτροπα.

«Ο νόμος έχει αυστηροποιηθεί τόσο προς τις ΠΑΕ, όσο και προς τους φιλάθλους. Καλώ τους νεαρούς φιλάθλους να μην παρεκκλίνουν του νόμου, γιατί μια τέτοια συμπεριφορά μπορεί να έχει συνέπειες για την υπόλοιπή τους ζωή. Κι αυτό το λέω με όλη την αγάπη για έναν νέο άνθρωπο που βγαίνει στη ζωή» είπε. 

Ο Σάββας Θεοδωρίδης, αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, υπογράμμισε από την πλευρά του πως «ελπίζω να συμβάλουμε ώστε να γίνει ένα παιχνίδι επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ. Πρέπει να τηρηθεί κατά γράμμα ο νόμος του κυρίου Κοντονή για όλες τις πλευρές. Εμείς πάντα τα είχαμε καλά και όταν χάναμε πήγαινε ο ένας να συγχαρεί τον άλλο. Αυτά δεν γίνονται σήμερα. Μπάλα είναι, δεν μπορείς να κερδίζεις συνέχεια». 

Ο Αριστείδης Καμάρας επισήμανε ότι «ο αγώνας περιορίζεται στο γήπεδο, ό,τι γίνεται από εκεί και πέρα πλήττει τις ομάδες κατά τον ίδιο τρόπο. Όλοι πρέπει να κάνουμε μια προσπάθεια για το αύριο του ελληνικού ποδοσφαίρου και πρέπει να δώσουμε μια άλλη αίσθηση σε αυτό το χώρο. Να δείξουμε αξίες που δικαίως οι παλαίμαχοι υπερηφανεύονται πως έζησαν. Το ποδόσφαιρο, δυστυχώς, έχει ανάγκη από μεγάλες και βαθιές τομές που νομίζω πως έχουν αρχίσει». 

Ο Κώστας Πολυχρονίου, τέλος, είχε να διηγηθεί ένα χαρακτηριστικό περιστατικό: «Το 1966, με τον Μπούκοβι, όταν σε μια φάση ο Μίμης Δομάζος με χτύπησε στο γόνατο του ανταπέδωσα με γροθιά. Μας είδε ο Ελβετός διαιτητής, μας απέβαλε, αλλά ο Μπούκοβι είπε στον διαιτητή πως εμείς με τον Μίμη ήμασταν σαν αδέρφια και μας έβαλε πάλι μέσα στο ματς».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις