Προβάδισμα για τη ΝΔ και δυσαρέσκεια για την οικονομική πολιτική

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της GPO για το Mega
Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2005 12:12
UPD:12:23
A- A A+

Προβάδισμα τριών ποσοστιαίων μονάδων διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΠΑΣΟΚ σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας GPO που διενεργήθηκε για λογαριασμό του Mega, μετά την αποπομπή Ρεγκούζα.

Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 34,9%, το ΠΑΣΟΚ 31,9%, το ΚΚΕ 6,8%, ο ΣΥΝ 4% και το ΛΑΟΣ 3%.

Στα αποτελέσματα της δημοσκόπησης καταγράφεται η έντονη δυσαρέσκεια των πολιτών για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης. Το 72,7% των ερωτηθέντων δηλώνει δυσαρεστημένο, ενώ ποσοστό 52% θεωρεί ότι η αποπομπή Ρεγκούζα δεν ήταν αρκετή και ότι απαιτείται ανασχηματισμός.

Τέλος, ο Κώστας Καραμανλής εξακολουθεί να θεωρείται καταλληλότερος για πρωθυπουργός με διαφορά 16,6% από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης σε δηλώσεις του στη ΝΕΤ 105,8, ο βουλευτής της ΝΔ ¶ρης Σπηλιωτόπουλος είπε: «Είναι λογικό να καταγράφεται δυσαρέσκεια των πολιτών. Γίνεται μία προσπάθεια της κυβέρνησης να μαζέψει τα οικονομικά και αυτό σημαίνει ότι είναι χρήσιμη για τον τόπο, αλλά όχι ευχάριστη. Παράλληλα, η συζήτηση σχετικά με τον κ. Ρεγκούζα δημιούργησε μία αρνητική εικόνα». «Παρ’όλη τη δυσαρέσκεια η κοινή γνώμη εξακολουθεί να εμπιστεύεται την κυβέρνηση, ενώ αντιλαμβάνεται ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει ακόμη ανασυγκροτηθεί», τόνισε ο κ. Σπηλιωτόπουλος.

«Τις δημοσκοπήσεις θα πρέπει να τις δούμε στο σύνολό τους. Το γενικό συμπέρασμα που θα πρέπει να βγάλουμε είναι ότι η φθορά της ΝΔ στον 1,5 χρόνο που κυβερνάει είναι πολύ μεγαλύτερη από κάθε άλλη κυβέρνηση», σημείωσε από τη πλευρά της η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Χρύσα Αράπογλου σε δηλώσεις της στο κρατικό ραδιόφωνο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή