Ένταση σε διαδήλωση στη Μανίλα στο περιθώριο της συνόδου της APEC

Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2015 10:59
UPD:12:03
EPA/FRANCIS R. MALASIG

Οι διαδηλωτές, υψώνοντας τη γροθιά τους στον αέρα, φώναζαν συνθήματα κατά της ετήσιας συνόδου Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού (APEC) που θα ολοκληρωθεί απόψε.

A- A A+

Αντλίες νερού χρησιμοποίηση η αστυνομία στη Μανίλα για να διαλύσει εκατοντάδες διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν για τη σύνοδο κορυφής της APEC στην οποία μετέχουν αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων 21 κρατών της περιοχής Ασίας-Ειρηνικού, ανάμεσά τους ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.

Οι διαδηλωτές, υψώνοντας τη γροθιά τους στον αέρα, φώναζαν συνθήματα κατά της ετήσιας συνόδου Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού (APEC) που θα ολοκληρωθεί απόψε.

EPA/DIEGO AZUBEL

Οι αστυνομικοί εξοπλισμένοι με ξύλινα κλομπ και ασπίδες έκαναν χρήση αντλιών νερού, όταν οι διαδηλωτές προσπάθησαν να ρίξουν οδοφράγματα που εμποδίζουν την πρόσβαση στο κτήριο όπου διεξάγεται η σύνοδος. 

Το περιστατικό συνέβη όταν ο πρόεδρος των Φιλιππίνων, Μπενίνο Ακίνο, υποδεχόταν τον Μπαράκ Ομπάμα, τον Κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ και άλλους ηγέτες, στην έναρξη των εργασιών της δεύτερης και τελευταίας ημέρας της συνόδου.

AFP NEWS AGENCY

«Ο Ακίνο θα έπρεπε να προστατεύσει τον λαό του, η παγκοσμιοποίηση έχει προκαλέσει μείωση στις τιμές των προϊόντων μας. Μόλις που καλύπτουμε τα έξοδά μας», δήλωσε ένας διαδηλωτής που είναι καλλιεργητής ρυζιού. «Δεν έχουμε τα μέσα ούτε καν για την άρδευση των καλλιεργειών μας. Ο Ακίνο θα έπρεπε πρώτα να σκεφτεί εμάς», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, σχεδόν 2.000 διαδηλωτές μετείχαν στην κινητοποίηση. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για συλλήψεις.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή