Ο φόρος στο κρασί φέρνει «ζάλη» στην κυβέρνηση

Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2015 09:34
UPD:09:53
INTIME NEWS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ
A- A A+

του Δημήτρη Χατζηνικόλα

Προσγείωση στην σκληρή ελληνική πραγματικότητα σήμερα για τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, με το νομοσχέδιο με τις «ουρές» του πρώτου πακέτου με τα προαπαιτούμενα και τις ρυθμίσεις για τα «κόκκινα» στεγαστικά δάνεια να συζητείται σήμερα στην Ολομέλεια.

Από το χθεσινό διάρκεια δύο και πλέον ωρών «μασάζ» στους κυβερνητικούς βουλευτές δεν προέκυψαν σκιές για τη στάση των μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ πλην του Νίκου Νικολόπουλου, ο οποίος πριν από λιγο μιλώντας στον ΑΝΤ1 δήλωσε ότι θα καταψηφίσει το ν/σ. Επί της ουσίας ο κ. Νικολόπουλος είναι ξένο σώμα για τη συγκυβέρνηση. Μάλιστα τυχόν διαφοροποίησή του στην ψηφοφορία θα «ανοίξει» θέμα διαγραφής του από την Κ.Ο. των ΑΝΕΛ και θα ρίξει τον αριθμό των βουλευτών της συγκυβέρνησης στους 154.

Πίεση από την πλευρά των ΑΝΕΛ δέχθηκε χθες το Μαξίμου σε ό,τι αφορά και στον ειδικό φόρο στο κρασί. Αντίθετος εμφανίστηκε χθες και ο αρμόδιος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου. Επί της ουσίας την κυβέρνηση «ζαλίζουν» στην κυριολεξία τα ισοδύναμα μέτρα, αφού εδώ και ένα και πλέον μήνα αναζητεί ισοδύναμα για την κατάργηση του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση και ισοδύναμα δεν βρίσκει. Το Μαξίμου παρέπεμψε χθες στη σημερινή ημέρα αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν εκ νέου αλλαγές, όπως για παράδειγμα μείωση του ειδικού φόρου στα 0,20 € ανά λίτρο.

Χαρακτηριστικό των δυσκολιών που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση είναι και η απροθυμία των κυβερνητικών βουλευτών να στηρίξουν το ν/σ αφού μόλις τέσσερις βουλευτές δήλωσαν ότι θα τοποθετηθούν στη σημερινή διαδικασία στη Βουλή. Ακόμη και ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός μιλώντας χθες στο 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ασθενών τάχθηκε κατά της μείωσης των τιμών στα γενόσημα και εκτός πατέντας φάρμακα, η οποία συμφωνήθηκε λίγα εικοσιτετράωρα πριν με τους δανειστές.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή