Στους 1.300 οι νεκροί στο ινδικό Κασμίρ από το σεισμό

Βοήθεια στο Πακιστάν από Ινδία και ΝΑΤΟ
Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2005 15:38
A- A A+

Στους 1.300 έχει φθάσει ο αριθμός των νεκρών από το σεισμό του Σαββάτου στο ινδικό Κασμίρ, όπου περισσότερες από 32.000 κατοικίες έχουν υποστεί ζημιές, εκ των οποίων σχεδόν οι μισές έχουν καταστραφεί εντελώς, αφήνοντας άστεγους χιλιάδες ανθρώπους, δήλωσε σήμερα ο ινδός πρωθυπουργός Μανμόχαν Σινγκ.

Ο ινδός πρωθυπουργός εξέφρασε φόβους ότι ο απολογισμός ενδέχεται να αυξηθεί καθώς και την πρόθεση της χώρας του να προσφέρει στο αντίπαλο Πακιστάν οποιαδήποτε βοήθεια κριθεί απαραίτητη για τα εκατομμύρια των αστέγων από τον ισχυρό σεισμό.

Βοήθεια στο Πακιστάν στέλνει και το ΝΑΤΟ έπειτα από επίσημο αίτημα που απηύθυναν χθες, Δευτέρα, στον οργανισμό οι πακιστανικές αρχές για την αποστολή αεροπορικών μέσων, κυρίως ελικοπτέρων, διαφόρων εξοπλισμών και τροφίμων. Οι μόνιμοι αντιπρόσωποι των 26 χωρών μελών του ΝΑΤΟ αναμένεται να συνεδριάσουν για το θέμα αυτό σήμερα το απόγευμα στις 18:00 ώρα Ελλάδος.

Όπως έγινε γνωστό από τον ΟΗΕ, περίπου χίλια νοσκομεία στο Πακιστάν έχουν καταστραφεί, καθιστώντας δύσκολη τη νοσηλεία των χιλιάδων τραυματιών.

Εν τω μεταξύ το έργο της παροχής βοήθειας στους σεισμόπληκτους του Πακιστάν δυσχεραίνεται ακόμα περισσότερο λόγω των σφοδρών βροχοπτώσεων που καθήλωσαν στο έδαφος τα αεροσκάφη διανομής βοήθειας και ανάγκασαν τα μέλη των σωστικών συνεργείων να διακόψουν το έργο τους.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή