Παπανδρέου: Το δημοψήφισμα θα πληγώσει τη χώρα

Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2005 19:35
A- A A+

Εντονα προβληματισμένος για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, εμφανίσθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου κατά τη διάρκεια γεύματος που παρέθεσε σε πολιτικούς συντάκτες. Ο κ. Παπανδρέου τόνισε πως αν το θέμα του δημοψηφίσματος τίθεται ως ένα διαπραγματευτικό χαρτί έχει καλώς. Αν και, όπως πρόσθεσε, ένα τέτοιο χαρτί δεν πρόκειται να διατηρηθεί για πολύ.

Σημείωσε δε πως με αυτό τον τρόπο η κυβέρνηση θα πληγώσει τη χώρα και θα διχάσει το λαό.

Αναφερόμενος στην εσωτερική πολιτική κατάσταση, ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι υπάρχει ραγδαία φθορά της κυβέρνησης η οποία, όπως είπε, οδήγησε την οικονομία και τα εξωτερικά θέματα σε αδιέξοδο. «Η ΝΔ δεν μετεξελίχθηκε, ενώ αποδεικνύεται και κατώτερη των παλαιών εκδοχών της Δεξιάς. Σκέπτεται στενά πελατειακά και ενώ τόσο εμείς όσο και ο λαός πιστέψαμε στις προεκλογικές της εξαγγελίες, η κυβέρνηση δείχνει ότι διαπνέεται από μία βαθύτατα συντηρητική αντίληψη, μια αντίληψη αντιαναπτυξιακή, μια αντίληψη διαφθοράς. Και έκανε λόγο για εκμαυλισμό και εξαγορά συνειδήσεων μέσω των διορισμών».

Ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε παραμύθι, το οποίο πρέπει να τελειώνει, το υποστηριζόμενο απο ορισμένους ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει θέσεις, και πρόσθεσε ότι τόσο ο ίδιος όσο και το κόμμα του δεν βιάζονται.

Στο σημείο αυτό ο κ. Παπανδρέου έστειλε μήνυμα στα στελέχη του Κινήματος αναφέροντας ότι δεν πρόκειται να επιλέξει τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου της νέας κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ με βάση τις ώρες παρουσίας τους στα τηλεοπτικά κανάλια.

Ο κ. Παπανδρέου παραδέχθηκε ότι στο ΠΑΣΟΚ υπήρξαν συντηρητικές λογικές πελατειακών σχέσεων, οι οποίες δεν έχουν εξαλειφθεί ακόμα.

Αύριο ο κ. Παπανδρέου θα μεταβεί στην Κωνσταντινούπολη, εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος για να παρακολουθεί την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/10/11/1106529.htm .

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή