Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ παρεμποδίστηκε να καταθέσει στεφάνι στο ΑΠΘ

Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2015 14:22
UPD:14:57
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ

Κατεστραμμένο στεφάνι του ΣΥΡΙΖΑ.

A- A A+

Ένταση επικράτησε λίγο μετά τις 11.30 -και για περίπου 15 λεπτά- στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ, όταν εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ μετέβησαν για να καταθέσουν στεφάνι στο μνημείο για τους νεκρούς της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Μέλη φοιτητικής παράταξης της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς προπηλάκισαν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, απωθώντας τα, αρπάζοντας από τα χέρια τους το στεφάνι και φωνάζοντας συνθήματα εναντίον τους και κατά της κυβέρνησης.

Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ -ο συντονιστής της Περιφερειακής Συντονιστικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Κεντρικής Μακεδονίας, Κώστας Γκοντίνος, το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παυλίδης, ο συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Α` Θεσσαλονίκης Δημήτρης Δημητριάδης, ο συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής Β' Θεσσαλονίκης Χρήστος Ρώσσιος και η επικεφαλής της παράταξης "Θεσσαλονίκη Ανοιχτή Πόλη", Ρία Καλφακάκου- τελικά αποχώρησε, χωρίς να καταθέσει στεφάνι, το οποίο μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκονταν στον χώρο προσπάθησαν να πάρουν πίσω, με αποτέλεσμα να συνεχιστεί για λίγα λεπτά η ένταση.

Από την πλευρά του ΚΚΕ, ο ευρωβουλευτής του κόμματος, Σωτήρης Ζαριανόπουλος, ο οποίος ήταν παρών την ώρα που συνέβη το επεισόδιο ξεκαθάρισε ότι τα μέλη της φοιτητικής παράταξης του ΚΚΕ, που ήταν επίσης παρόντα, δεν είχαν την παραμικρή ανάμειξη σε αυτό.

Αφότου εκτονώθηκε η ένταξη ξεκίνησε η κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους φορέων, συνδικάτων και κομμάτων (ΚΚΕ, ΛΑΕ, ΠΑΣΟΚ).

Και στην Αθήνα επικράτησε ένταση το πρωί, όταν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έφτασε στο Πολυτεχνείο για να καταθέσει στεφάνι.

Λίγο πριν την άφιξη του κ. Τσίπρα στον χώρο, αλλά και μετά την αποχώρησή του, δεν έλειψαν οι φωνές και τα σπρωξίματα μεταξύ των συγκεντρωμένων. 

Φοιτητές που αντέδρασαν στο άκουσμα της είδησης ότι ο Πρωθυπουργός μετέβαινε στον χώρο προσπάθησαν να κλείσουν την είσοδο με αποτέλεσμα να έρθουν στα χέρια με άλλους φοιτητές.Έκλεισαν οι πύλες του Πολυτεχνείου, ενώ κλειστή είναι η οδός Πατησίων εν όψει της καθιερωμένης πορείας που θα πραγματοποιηθεί στις 15.30 προς την αμερικανική πρεσβεία.

Εν τω μεταξύ, πλέον οι πύλες του Πολυτεχνείου στην Αθήνα έχουν κλείσει, ενώ κλειστή είναι και η οδός Πατησίων, εν όψει της καθιερωμένης πορείας που θα πραγματοποιηθεί στις 15.30 προς την αμερικανική πρεσβεία.

Με εντολή της Αστυνομίας έκλεισαν στις 14.30 οι σταθμοί του μετρό Σύνταγμα, Ευαγγελισμός και Μέγαρο Μουσικής, ενώ επί ποδός βρίσκονται περίπου 6.000 αστυνομικοί.

newsroom naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

 ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή