Κοινή πολιτική για το προσφυγικό ζητεί ο Ν. Κοτζιάς

Ολοκληρώθηκε το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε.
Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2015 20:11
UPD:20:13
INTIME NEWS/© European Union

Ο κ. Κοτζιάς υπογράμμισε ότι η Ε.Ε. θα πρέπει να εφαρμόσει μία πολιτική, η οποία θα διασφαλίζει την εφαρμογή των διεθνών νόμων, των ευρωπαϊκών αξιών και των ευρωπαϊκών κεκτημένων (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Την αναγκαιότητα μίας κοινής πολιτικής της Ε.Ε. για το προσφυγικό ζήτημα, υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, μετά την ολοκλήρωση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε.

Ο κ. Κοτζιάς υπογράμμισε ότι η Ε.Ε. θα πρέπει να εφαρμόσει μία πολιτική, η οποία θα διασφαλίζει την εφαρμογή των διεθνών νόμων, των ευρωπαϊκών αξιών και των ευρωπαϊκών κεκτημένων.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον υπουργό, στο Συμβούλιο συζητήθηκε η δυνατότητα παροχής βοήθειας σε κράτη που διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στο προσφυγικό, όπως ο Λίβανος, η Ιορδανία και η Τουρκία.

Αναφορά έγινε και στη Συρία, κάνοντας λόγο για ψήγματα στοιχείων ότι θα υπάρξει ειρήνη, μεταξύ της κυβέρνησης και των ανταρτών.

Επί τάπητος ετέθη και η ανάγκη προώθησης της λύσης των δύο κρατών, μεταξύ της Παλαιστίνης και του Ισραήλ.

Από την πλευρά της, η επικεφαλής της Ε.Ε. για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Φεντερίκα Μογκερίνι υπογράμμισε την ανάγκη εξεύρεσης πολιτικής λύσης για τη Συρία, η οποία θα πρέπει να αφορά την πολιτική μετάβαση, την κατάπαυση του πυρός και την ενίσχυση της ανθρωπιστικής βοήθειας.

Σχετικά με τις επιθέσεις στο Παρίσι, η Ευρωπαία αξιωματούχος δήλωσε ότι «υπογραμμίσαμε την ανάγκη να εργαστούμε επειγόντως και ενωμένοι για να επιλύσουμε τη βασική κρίση που βρίσκεται πίσω από τις τρομοκρατικές απειλές που αντιμετωπίζουμε και ειδικότερα την κρίση στη Συρία».

Newsroom Naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή