Νέο βίντεο με απειλές κατά της Ουάσιγκτον από το Ισλαμικό Κράτος

Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2015 14:39
UPD:16:51
REUTERS/STRINGER

Φωτογραφία αρχείου.

A- A A+

Νέο βίντεο των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους προειδοποιεί τις χώρες που συμμετέχουν στους βομβαρδισμούς κατά της Συρίας ότι θα έχουν την ίδια τύχη με την Γαλλία, ενώ απειλούν να επιτεθούν στην Ουάσιγκτον.

«Λέμε στις χώρες που συμμετέχουν στην σταυροφορία ότι, με τη βοήθεια του Θεού, θα έχουν μία ημέρα σαν και της Γαλλίας, και, με τη βοήθεια του Θεού, όπως χτυπήσαμε την Γαλλία στο κέντρο της το Παρίσι, ορκιζόμαστε ότι θα χτυπήσουμε την Αμερική στο κέντρο της, την Ουάσιγκτον» λέει ένας άντρας στο βίντεο.

Το βίντεο, το οποίο αναρτήθηκε σε έναν ιστότοπο που χρησιμποιείται από το Ισλαμικό Κράτος για να δημοσιοποιεί τα μηνύματά του, αρχίζει με εικόνες από δελτία ειδήσεων για τις επιθέσεις της Παρασκευής στο Παρίσι.

Το μήνυμα προς τις χώρες που εμπλέκονται στη «σταυροφορική εκστρατεία», όπως την αποκαλεί, διατυπώνεται από έναν άνδρα ο οποίος φοράει στρατιωτική στολή και τουρμπάνι και στους υπότιτλους αναφέρεται ως Αλ Γαρίμπ ο Αλγερινός.

Δεν ήταν δυνατόν να επιβεβαιωθεί άμεσα η γνησιότητα του βίντεο, που φέρεται ότι αποτελεί έργο των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους στην ιρακινή επαρχία Σαλαχουντίν, βόρεια της Βαγδάτης.

Ο «Αλ Γαρίμπ ο Αλγερινός» προειδοποιεί επίσης την Ευρώπη ότι θα υποστεί και άλλες επιθέσεις.

«Λέω στις ευρωπαϊκές χώρες ότι ερχόμαστε, ερχόμαστε με ναρκοπαγίδες και εκρηκτικά, ερχόμαστε με ζώνες εκρηκτικών και όπλα με σιγαστήρες και δεν θα μπορείτε να μας σταμτατήσετε επειδή σήμερα είμαστε πολύ ισχυρότεροι απ' ό,τι πριν», λέει στο βίντεο.

Προφανώς αναφερόμενος στις διεθνείς συνομιλίες για τον τερματισμό του συριακού πολέμου, ένας άλλος άνδρας, που στο βίντεο αναφέρεται ως Αλ Καράρ ο Ιρακινός, λέει στον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ πως «αποφασίσαμε να διαπραγματευτούμε μαζί σου στα χαρακώματα και όχι στα ξενοδοχεία».

Πηγή: Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή